Politică

Corpul de Control al premierului sesizează Parchetul în cazul petiției PMP împotriva accizei suplimentare

Corpul de Control al prim-ministrului a găsit o serie de nereguli în listele cu semnături ale petiției PMP împotriva accizei suplimentare la combustibil și va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit unui comunicat al Corpului de Control, pe liste ar apărea semnăturile unor persoane decedate,”faptă care poate întruni elemennte constituitive ale infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

"Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atribuții de control, va sesiza organele de urmărire penală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privind operațiunile sau actele ilicite în legatură cu care au rezultat indicii de săvârașire a unui număr de două fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală sau, după caz, instanța de judecată să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovăției", mai transmite comunicatul.

Președintele Traian Băsescu a semnat vineri petiția PMP împotriva taxei suplimentare pe carburanți, arătând că aceasta nu era necesară. La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.

 

abonare newsletter