Politică

Studenţii de la UBB au primit 15 lei pentru a-l aplauda pe Crin Antonescu VIDEO

La evenimentul organizat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca din 12 aprilie 2014 sala a fost umplută nu cu tineret liberal, ci cu studenți aduși din campus pe 15 lei.

Un timișorean demască manevrele liberalilor din Cluj, care au adus oameni plătiți la mitingul electoral de lansare a candidaților PNL la europarlamentare. „Am fost luați din cămine și plătiți cu 15 lei ca să mergem să scandăm pentru Crin”, povestește timișoreanul, citat de evz.ro.

El și alți 25 de colegi de facultate de la Babeș-Bolyai au îngroșat rândurile aplaudacilor lui Crin Antonescu la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, pe 12 aprilie. Pentru 15 lei, cât a primit fiecare, studenții au fost puși să îi scandeze numele, să îi aplaude fiecare apariție pe scenă.


Racolați din campus

Racolarea s-a făcut de către unul din liderii organizației de tineret a PNL Cluj-Napoca. Liberalii au avut permisiunea conducerii Universității Babeș - Bolyai să se plimbe nestingheriți prin campus și să intre în camerele de cămin.

„Joi, cu două zile înaintea mitingului electoral, neam trezit în cămin căutați de un tip de la Tineretul Liberal, Alex Andrei, cum apare pe Facebook, care a mers prin camere și a întrebat cine vrea să vină la manifestație, că va fi plătit cu câte 15 lei. Sâmbătă, la ora stabilită, neam prezentat în fața Casei de Cultură a Studenților. Aici ne-a preluat un coleg de partid al lui Alex, Victor, și ne-a poziționat în mijlocul sălii, undeva mai în spate, pe locurile care nu erau ocupate de delegațiile venite din alte localități . Eram vreo 25 de studenți”, a povestit sursa noastră.


La comanda liberalilor, tinerii au aplaudat discursurile și au scandat numele lui Crin Antonescu.

Seara, liberalii au continuat persuadarea studenților, arătându-le avantajele vieții de tânăr liberal. I-au invitat la o petrecere în clubul My Way, unde studenții șiau primit cei 15 lei, dar și tichete valorice pentru băuturi de la bar. „Inițial s-au dat câte două tichete de persoană, dar până la urmă fiecare a primit și câte 10 în plus”, a povestit tânărul.


Ode lui Crin în revista de cultură a Clujului

În ultimul număr al bilunarului de cultură Tribuna, (16-30 aprilie) fondat de Ioan Slavici și patronat, în prezent, de CJ Cluj, condus de liberalul Horea Uioreanu, o pagină întreagă a fost dedicată discursului rostit de Crin Antonescu la Cluj-Napoca, cu ocazia lansării candidaților PNL pentru europarlamentare.

Mai mult, Antonescu este prezentat ca „Șeful Opoziției”. Penibilul situației este cu atât mai evident cu cât directorul de la Tribuna, filosoful jurist Mircea Arman, se laudă peste tot că a fost coleg de școală cu liderul PNL. De altfel, în timpul discursului său, liderul PNL a semnalat prezența în sală a lui Mircea Arman, pe care l-a salutat în mod special.


În timpul mandatului de director al lui Arman au existat mai multe scandaluri la revista Tribuna, redactorii fiind nemulțumiți de modul de conducere al acestuia. Prezența lui Arman în fruntea unui ziar de cultură l-a contrariat chiar și pe Nicolae Manolescu, academician și critic literar.

În revista România Literară, Manolescu se întreba retoric cine este oare Mircea Arman și ce merite culturale l-au propulsat în acest post. Manolescu vorbește despre Arman ca fiind un „diletant, veleitar fără operă, băiat de mingi într- un partid politic”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter