Politică

Băsescu: Ponta şi Dragnea, PENIBILI. Când te duci la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, miercuri, momentul în care Victor Ponta şi Liviu Dragnea s-au plimbat cu barca la inundaţii.

"Orice intervenţie a Guvernului este binevenită. Modul cum au făcut-o însă a fost penibil, cu barcă gonflabilă trasă de ofiţeri şi subofiţeri de pompieri. Mai rămânea să îi ducă ca pe nişte împăraţi. Frate, când te-ai dus la inundaţii ştii că te poţi uda până la chiloţi. Păşeşti pe unde păşeşte şi omul că oamenii prin comună prin apa aia au circulat ca să mai salveze ce pot salva. Au fost penibili ca apariţie, dar sper că nu inutili", a spus Băsescu, Adevărul Live.

Băsescu a mai dezvăluit că în ziua de Paşte a vrut să meargă cu elicopterul în zonele afectate de inundaţii.


"Nu fac niciun secret în a vă spune că în ziua de Paşte am vrut să sar în elicopter să mă duc în Giurgiu şi Teleorman. Pe urmă, m-am consultat şi cu consilierii care au spus: "Domnule preşedinte, va fi un tărăboi. Se politizează inundaţiile. Mai bine lăsaţi guvernul să ia deciziile care trebuie luate". Că s-au trezit mai târziu, că au fost penibili cu barca, asta e altă socoteală, dar poate alocă nişte resurse pentru construcţia digurilor", a mai spus preşedintele.

Victor Ponta a ajuns după vacanţa din Deltă în Teleorman, la inundaţii, şi a făcut inspecţie din barcă. În timp ce localnicii şi jurnaliştii mergeau prin apă, premierul se relaxa ca un turist şi se lăsa împins de pompieri prin apa care nu ajungea nici până la genunchi.



 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter