Politică

PDL cere PNL să-l susţină pe Predoiu în turul II la Preşedinţie

Este posibil ca PDL şi PNL să aibă candidaţi separaţi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an, dar liberalii trebuie să-l susţină pe Cătălin Predoiu în turul al doilea spune vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu.

Potrivit stiripesurse.ro, democrat-liberala Sulfina Barbu crede că “Partidul Democrat Liberal va confirma datele pe care sondajele ni le arată şi anume că suntem prima formaţiune de centru-dreapta din România, în preferinţele electoratului astăzi. Eu sunt convinsă că acest lucru va fi confirmat şi de rezultatul alegerilor europarlamentare, astfel încât exact în a doua zi, data de 26 mai, să începem discuţiile pentru susţinerea candidatului nostru, al Partidului Democrat Liberal, Cătălin Predoiu, pentru alegerile prezidenţiale, din partea tuturor formaţiunilor de centru-dreapta“.

Sulfina Barbu se arată “convinsă că şi Partidul Naţional Liberal în turul doi va susţine candidatul de centru-dreapta şi nu candidatul Partidului Social Democrat, pentru că discutăm despre o bătălie între candidatul PSD, care reprezintă stânga din România şi un candidat al formaţiunilor de centru-dreapta. Sunt convinsă că PNL va vota un candidat de centru-dreapta şi nu candidatul PSD-ului“.


Vicepreşedintele PDL admite că “în turul întâi este posibil ca fiecare formaţiune, adică şi Partidul Democrat Liberal şi Partidul Naţional Liberal să aibă propriul candidat, dar este esenţial şi hotărâtor ca acel candidat care intră în turul doi şi eu am convingerea că va fi candidatul nostru, Cătălin Predoiu, să fie susţinut de toţi votanţii de centru-dreapta din România“.

Întrebată, la rfi.ro,  dacă personal exclude susţinerea unui candidat unic al dreptei la Preşedinţie, dar care să nu fie de la PDL, Sulfina Barbu a răspuns: “Categoric că nu excludem o astfel de variantă, dar cu siguranţă, în turul doi este hotărâtor, noi avem stabilit un candidat prin vot, în interiorul partidului, nu este un om care a fost desemnat de conducerea partidului, printr-o înţelegere în Biroul Permanent Naţional, ce a mers în ţară în fiecare organizaţie şi a obţinut votul membrilor Partidului Democrat Liberal pentru a fi candidatul în această cursă importantă. Din acest motiv şi din respect pentru membrii Partidului Democrat Liberal, care au ieşit la vot în număr de peste 140 de mii, nu pot să discut decât de candidatul Cătălin Predoiu, cel care din punctul meu de vedere, are toate şansele să intre în turul doi“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter