Politică

PSD-iștii clujeni, poftiți să cânte și să danseze... la „Fiii satului“

Liberalii îi invită pe foştii colegi de alianţă, Ioan Olelelu şi Alexandru Cordoş, să participe şi la alte evenimente îmbrăcaţi în costume populare, iar dacă au talent chiar să cânte şi să danseze.

Promovarea portului românesc şi a tradiţiei în biserică, de către unii social democraţi clujeni, tocmai în preajma campaniei electorale a stârnit reacţii în rândul politicienilor clujeni.

Pentru că asociază biserica cu politica în apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, aceştia sunt taxaţi atât de democrat liberali, cât şi de foştii parteneri de guvernare, liberalii, care acuză imoralitatea.


Nu este un proiect oficial asumat de Arhiepiscopie

În acelaşi timp, reprezentanţii Bisericii subliniază că proiectul promovat de social democraţii clujeni este cunoscut, deşi nu este unul oficial asumat de Arhiepiscopie. Nu este nimic imoral în această acţiune, precizează ei. „Nu este un proiect oficial asumat de conducerea Arhiepiscopiei noastre, dar am auzit de acest proiect, a fost desfăşurat în mai multe parohii. Nu cred că este o problemă faptul că un politician este creştin, nu este imoral acest lucru. Dacă ei au evlavia aceasta, din punctul nostru de vedere faptul că se promovează  valorile româneşti, tradiţia nu este o problemă, ci dimpotrivă. În privinţa campaniei electorale, poziţia Bisericii este limpede, s-a făcut mereu apel ca reprezentanţii bisericii să nu se implice. Dar nu este campanie electorală acum“, a declarat Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.  

Luaţi peste picior de foştii parteneri de alianţă

Liderul PNL Cluj, preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu îşi ia peste picior foştii colegi de alianţă, punând această acţiune pe seama campaniei electorale care se apropie.  „Îi voi invita şi la „Produs de Cluj“, şi chiar la „Fiii satului“ să prezinte costume populare. Iar dacă sunt talentaţi, eventual să cânte şi să danseze. Se apropie campania electorală...“, a declarat Uioreanu.


Ce nu fac pentru un vot în plus!

În opinia democrat liberalilor clujeni, social democraţii sunt „nişte comunişti“ care ar face orice pentru un vot în plus. „Cei din PSD sunt nişte comunişti fără Dumnezeu. Sunt nişte oameni care pentru un vot în plus îl tranzacţionează inclusiv pe Dumnezeu. Lumea îi va judeca, în mod cert“, a declarat liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

O opţiune personală

Chiar dacă au acordul bisericii, acţiunile politice nu trebuie asociate cu această instituţie, cred la rândul lor reprezentanţii UDMR.  „Dacă au acordul Bisericii nu cred că e vreo problemă în a participa la asemenea acţiuni. Dar eu personal nu aş lega politica de biserică. Totuşi, e opţiunea lor, sunt creştini până la urmă“, a declarat şi liderul UDMR Cluj, Mate Andras.


 

abonare newsletter