Politică

Centura ocolitoare de pe Valea Gârbăului, motiv de SCANDAL între partidele politice

PDL Cluj-Napoca a solicitat Consiliului Judeţean Cluj şi Primăriei comunei Floreşti să demareze „de urgenţă” lucrările la centura ocolitoare între Floreşti şi Cluj-Napoca, astfel încât, traficul pe drumul european E60 care face acum legătura între municipiu şi comuna Floreşti să fie decongestionat.

sursa foto: floresti-gilau.ro sursa foto: floresti-gilau.ro

„Această centură ocolitoare de mici dimensiuni, care are traseu prin spatele Polus Center spre Valea Gârbăului, poate reprezenta o alternativă rutieră extrem de importantă pentru locuitorii comunei Floreşti care zilnic tranzitează ruta Floreşti-Cluj-Napoca şi retur. Este absolut umilitor pentru zecile de mii de cetăţeni ai comunei Floreşti care plătesc taxe şi impozite către bugetul local  să nu beneficieze de o centură ocolitoare şi să fie nevoiţi zilnic să stea la cozi infernale din cauza aglomeraţiei din orele de vârf. Este totodată absurd ca după aproape doi ani de mandat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj să nu se poată lăuda cu execuţia, măcar în parteneriat, a unui drum nou în judeţul nostru, nici măcar cu demararea lucrărilor la această centură ocolitoare de mici dimensiuni, care ar fluidiza traficul pe una dintre cele mai aglomerate rute”, afirmă reprezentanţii PDL Cluj-Napoca într-un comunicat de presă.

Primarului comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat că centura, lungă de 7 kilometri, va fi inaugurată anul viitor. Mai mult, potrivit lui Şulea, în această săptămână va fi postat pe SEAP licitaţia pentru proiectul tehnic privind centura Floreşti-Cluj.


“Vorbim în total de 7 kilometri de drum. Din studiul de fezabilitate costul centurii se ridică undeva la 11 milioane de euro, dar în urma studiilor geo sperăm că suma se va înjumătăţii. În iulie vom avea proiectul tehnic, probabil că undeva în septembrie-octombrie vom începe lucrările, iar la mijlocul anului viitor le vom termina. Drumul va fi cu două benzi şi cu încă două căi de acces de racord în DN1”, a conchis Şulea.

Concret, centura va începe de pe strada Cetăţii, va continua prin zona din spatele Metro şi Polus, urmând să intre în Cluj-Napoca prin zona depoului de tramvaie din Mănăştur, cu legătură spre drumul Sf. Ion.

abonare newsletter