Politică

Kelemen: Nu există o obligație a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat marți că nu există o decizie a grupurilor Uniunii de a semna plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu, dar fiecare parlamentar poate face acest lucru dacă așa va considera.

„Declarațiile președintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce spus legat de Gabriela Firea și soțul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declarație și condamnăm astfel de șantaj sau amenințare. De aici până la plângere penală este cale lungă. La noi în grup nu am luat o decizie, nu există nicio obligativitate pentru niciun membru. Fiecare analizează și, dacă dorește individual, semnează. Dar nu există obligație pentru grupurile noastre, nici de la Senat, nici de la Cameră pentru a semna această plângere penală", a afirmat marți, la Parlament, vicepremierul Kelemen Hunor.

El consideră că nimeni nu trebuie să facă referire la informații la care are acces prin natura funcției.

"Nimeni nu trebuie să accepte un astfel de șantaj și o astfel de intervenție nici din partea președintelui, nici din partea premierului, nici din partea unui om politic. Nu pot accepta orice astfel de intervenție, șantaj, amenințare, trimitere la informații la care unii au acces prin natura funcției și alții nu au. Poți să fii sau să nu fii de acord cu o comisie, dar nu poți să faci astfel de declarații", a adăugat Kelemen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter