Politică

Antonescu, la Cluj: „PNL nu se va întoarce niciodată în genunchi la PSD“

Liderul PNL Crin Antonescu a atacat, la Cluj, PSD şi pe premierul Victor Ponta de mai multe ori şi a reamintit motivele pentru care liberalii au ieşit de la guvernare. Mai mult, în opinia sa, primul ministru îşi va termina mandatul la Palatul Victoria în urma unei moţiuni de cenzură, despre care liberalii au vorbit încă de zilele trecute.

Liderul PNL a subliniat faptul că partidul său nu se va întoarce niciodată în genunchi la PSD, „cu sau fără Antonescu“, la conducere.

El a reamintit că decizia de a rupe USL a fost una corectă, luată după un timp îndelungat de consultări şi că în constituirea alianţei USL, PNL a pornit pe picior de egalitate cu PSD. „Niciun PNL, cu sau fără Crin Antonescu, nu se va întoarce în genunchi la PSD. PNL a făcut o alianţă pe picior de egalitate cu PSD. Motivele ruperii alianţei nu s-au schimbat, chiar se înmulţesc pe zi ce trece. În materie de guvernare, noi am făcut destule concesii“, a spus Antonescu.


Moţiune de cenzură împotriva guvernului

Mai mult, preşedintele liberalilor a vorbit şi de moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta anunţată încă de zilele trecute. „Cum se dă jos? Cum se pune. Cum a venit Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură, în care Ungureanu a căzut. Eu mă gândesc că şi domnul Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură – acum, mai târziu – la care vom participa, pe care probabil chiar o vom iniţia. E simplu. Nu-i nimic ascuns în asta”, a spus el.

BPN al PNL a decis ca grupurile parlamentare ale PNL să pregătească până în 30 aprilie textul moţiunii impotriva guvernului, a anunţat luni preşedintele PNL Crin Antonescu.


El a subliniat atunci că PSD nu şi-a ţinut promisiunile şi nu a redus CAS cu 5% la angajator şi nu a eliminat reinvestirea profitului reinvestit.

Antonescu: „Pe noi nu ne-aţi auzit vorbind de unificarea dreptei. Trebuie lămurită problema Macovei“

În ceea ce priveşte o eventuală alianţă electorală cu PDL şi o unificare a forţelor de dreapta, Antonescu a declarat că înainte de toate „trebuie lamurită problema Monicăi Macovei“.


„Pe noi nu ne-ati auzit cu chestia asta, cu unificarea dreptei. Gândiţi-vă că noi abia am încheiat o alianţă şi s-a terminat nefericit, nu ardem de dorinţa să facem alte alianţe, mai cu seamă că înaInte de orice discuţie despre aşa ceva, trebuie lămurite câteva lucruri. Nu o să stăm împreună cu doamna Macovei care spune că noi am dat lovituri de stat. Păi ori am dat lovituri de stat şi nu are ce să caute domnia sa, persoană cinstită, cu noi, ori n-am dat nicio lovitură de stat şi atunci dna Macovei calomniază cum a făcut tot timpul”, a mai spus Crin Antonescu.

 


 

abonare newsletter