Politică

Atanasiu: „Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă, pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei"

Senatorul Teodor Atanasiu susţine că premierul Victor Ponta "se gândeşte foarte serios să se retragă", pentru că PSD "îl presează" cu Legea amnistiei şi a graţierii, iar UE îl presează, pe de altă parte, "ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege".

Sursa foto: informatiadealba.ro Sursa foto: informatiadealba.ro

"Domnul Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă. E puţin cam târziu în decembrie, dar e bine şi atunci. Şi se gândeşte dintr-un motiv foarte practic şi pragmatic: PSD îl presează puternic, fiindcă foarte mulţi din aleşii locali, primari, preşedinţi de CJ riscă să se confrunte cu justiţia şi să piardă această confruntare. Şi îl presează pe domnul Ponta cu Legea amnistiei şi a graţierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege. Şi atunci, prins între ciocan şi nicovală, a cedat şi a zis: «Domnule, plec şi lăsaţi-mă în pace». Pentru mine e o surprindere că a cedat aşa, unilateral, fiindcă domnul Ponta avea o înţelegere cu Traian Băsescu să facă un joc mai larg împreună, în care ei se înjurau din oră în oră, de dimineaţa până seara, ca să ocupe spaţiul public, astfel încât să nu se mai vadă nimeni de ei şi să ajungă în decembrie unul preşedinte şi altul prim-ministru", a declarat Atanasiu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL Alba susține că Victor Ponta a cedat presiunilor PSD. "Acum că domnul Ponta a cedat fiindcă PSD i-a spus: «Domnule, dacă nu se face ce cerem, adică Legea amnistiei şi a graţierii, du-te şi câştigă tu alegerile singur, fiindcă noi stăm acasă şi nu ieşim ca să vorbim cu oamenii să meargă la vot», în momentul acela domnul Ponta a cedat şi a spus: «Domnule, în decembrie mă întorc la familie. Am muncit destul în politică 13 ani, e vremea să mă întorc la familie». Domnul Ponta acum plăteşte exact ce a făcut. El a crezut că e şmecher când a scos PNL de la guvernare, a scos şi trei sferturi din PSD de la guvernare şi şi-a adus miniştri de casă, ai lui, personali. Nu PSD-işti, nu, prieteni, prietenii lui. Pe doamna de la Finanţe, pe domnii de la Energie, Justiţie. Când îţi faci jumătate de Guvern cu miniştri de casă, e normal să-ţi nemulţumeşti partidul şi e normal ca la un moment dat ăia să se răscoale", a precizat Teodor Atanasiu


Senatorul a afirmat că, din câte a înţeles, sâmbătă, Liviu Dragnea i-a adus pe "răsculaţi" să discute, la Braşov, "cum fac cu dosarele".

"Astăzi (sâmbătă, n.red.) am înţeles că i-a adus Dragnea pe răsculaţi la Braşov să discute despre cum fac cu dosarele. Fiindcă sunt mulţi. Aproape jumătate din preşedinţii lor de CJ-uri, cu o grămadă de primari. Li se înjumătăţeşte partidul, cel puţin în privinţa aleşilor locali. Şi asta pentru ei creează o mare problemă", a conchis Atanasiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter