Politică

Seplecan, „în cărţi“ pentru colegiul lui Becali

Până la alegerile parţiale, care vor fi organizate odată cu cele europarlamentare, mai este foarte puţin timp, iar PNL pare să mizeze pe un număr de cinci din cele şase colegii rămase libere. Pe unul dintre acestea, mai exact pe cel ocupat până nu demult de Gigi Becali ar putea să candideze un clujean.

Mihai Seplecan Mihai Seplecan

Astfel, printre favoriţii conducerii PNL pentru Colegiul 25 de deputat, ocupat anterior de Gigi Becali, se pare că se află şi consilierul judeţean Mihai Seplecan. Acesta ar fi „în cărţi“ pentru Colegiul 25 încă de anul trecut, când conducerea partidului a încercat să-l „recompenseze“ după ce l-a scos din cursa pentru parlamentare pe ultima sută de metri. Atunci, în locul său, pe Colegiul 5 Gherla a ajuns să candideze prietenul şi fostul consilier al lui Crin Antonescu, Radu Zlati, „paraşutat“ tocmai de la Sighet.

Acum, Seplecan spune că s-ar bucura dacă ar ajunge în Parlament ca liberal, şi nu sub sigla USL, însă această candidatură nu i-a fost confirmată şi nici nu ştie să fi avut loc vreo şedinţă cu acest subiect. „Ca să fac o glumă, totul este pregătit de campanie…adică alegerile sunt cu o săptămână înaintea nunţii mele. Dar mă aştept la orice, pentru că s-a văzut, se poate întâmpla orice. Vreau doar să subliniez că dacă voi candida pe acest colegiu, va fi o victorie mai dulce, pentru că va fi sub sigla PNL, şi nu a USL. Deocamdată nu mi s-a confirmat, nu a fost o şedinţă în acest sens“, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Mihai Seplecan.


Seplecan s-a aflat de mai multe ori „în cărţi“ pentru câteva funcţii importante. Anul trecut a candidat la şefia partidului, avându-l contracandidat pe Horea Uioreanu, însă a pierdut războiul cu acesta. Potrivit site-ului pesurse.ro, Seplecan este susţinut şi protejat chiar de actualul secretar general al PNL, Rareş Mănescu, care îi este şi naş de cununie.

Susţinerea naşului este practic aproape o garanţie că acesta va candida în colegiul de deputat din sectorul 6, rămas vacant după arestarea lui Becali. Primarul sectorului 6 a mai avut o încercare să îşi propulseze finul pe o funcţie importantă, în momentul în care soţia acestuia, Ramona Mănescu, a devenit ministru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter