Politică

Antonescu: Băsescu este în continuare preşedinte pentru că Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus

Crin Antonescu a afirmat duminică, la Piteşti, că Traian Băsescu este în continuare preşedintele României fiindcă "Victor Ponta a făcut o sumă de prostii şi de lucruri incorecte”, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea şefilor de parchete şi decizia CC pe tema cvorumului la referendum.

”Traian Băsescu e în continuare preşedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru că domnul Ponta a făcut o sumă de prostii şi o sumă de lucruri incorecte şi domnul Traian Băsescu va rămâne în aceste condiţii preşedinte până în 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescu duminică, la Piteşti, în discursul său de la Delegaţia Permanentă a PNL Argeş.

Crin Antonescu a spus că unul dintre motivele pentru care Traian Băsescu este în continuare preşedinte este acela că Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat să ţină cont de solicitările legitime de a reanaliza numărul de alegători şi a comunicat o cifră fantasmagorică”.


Antonescu a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu a rămas preşedinte este acela că ”s-a intervenit în plan diplomatic în forţă în favoarea sa”, dar şi acela că ”la nivelul Curţii Constituţionale s-a produs acea erată care a schimbat textul de referinţă din Legea referendumului în Legea alegerilor prezidenţiale şi aşa s-a reinterpretat cvorumul”.

”Domnul Traian Băsescu este în continuare preşedintele României pentru că Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreună, a preferat să semneze un pact de coabitare care să-l legitimeze pe el ca prim-ministru, şi nu voturile pe care noi le-am obţinut de la cetăţenii români”, a mai spus Crin Antonescu.


El a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu este preşedinte este acela că premierul Victor Ponta a negociat cu preşedintele Băsescu numirea şefilor principalelor Parchete. Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că nu a avut şi nu are nicio înţelegere cu Traian Băsescu.

”Am fost, atât în vara lui 2012 cât şi în toate celelalte momente - pact de coabitare, cârdăşia cu procurori, introducerea accizei chiar - am fost pe poziţii foarte ferme, chiar dacă aceste poziţii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicării unor relaţii diplomatice pe care a durat foarte mult să le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.


Liderul PNL a participat, duminică, la Piteşti, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Argeş. La reuniune, au fost prezenţi, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Vălean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum şi lideri liberali din alte judeţe.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter