Politică

FOTO - Câteva mii de persoane, la mitingul PDL de la Cluj

Membri şi simpatizanţi ai PDL s-au strâns sâmbătă în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca pentru a participa la un miting de protest faţă de Guvernul Ponta.

UPDATE 12.50 Mitingul continuă cu un marş

Democrat liberalii au plecat din piaţa Lucian Blaga spre Prefectura Cluj, trecând şi prin faţa Primăriei.

În discursurile lor liderii PDL prezenţi la mitingul de la Cluj-Napoca au transmis mesaje împotriva "puterii socialiste" care este PSD, "cel mai mare duşman al României de 23 ani încoace".


Preşedintele Traian Băsescu a declarat că mitingul PDL de la Cluj-Napoca este "binevenit", adăugând că "orice protest împotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, dacă ăsta e subiectul, este binevenit".

La mitingul democrat-liberalilor cu tema "Guvernul Ponta - marea minciună naţională", anunţat încă de acum câteva săptămâni, s-au adunat deja 25.000 de persoane. Printre participanţi se numără şi preşedintele partidului, Vasile Blaga, Theodor Stolojan şi Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Traian Ungureanu, Andreea Paul şi Monica Macovei.


Democrat liberarii poartă cu ei steaguri şi pancarte inscripţionate cu mesaje împotriva guvernului Ponta: “Noi vrem stat de drept, USL vrea stat defect”, “Suntem liberi şi egali, nu mai vrem proşti şi penali”, PSD - taxe şi minciuni", "Guvernul Pontaxa", "PSD, cel mai mincinos guvern", "Nu ştiţi să guvernaţi, e bine să plecaţi" sau "Jos USL, Guvern de mafioţi".

La manifestaţii participă şi membri şi simpatizanţi ai mai multor organizaţii ale partidului din ţară, precum Bucureşti, Ilfov, Suceava, Vâlcea, Botoşani, Arad, Mehedinţi, Constanţa.


După miting, cei prezenţi vor pleca într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, până în faţa Prefecturii Cluj.

Emil Boc nu participă la manifestaţii

Democrat liberalul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat vineri că nu va fi present la mitingul PDL de azi deoarece va participa împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea de la Bucureşti a Fundaţiei Mişcarea Populară.


"Voi participa, sâmbătă, alături de preşedintele Traian Băsescu, la Bucureşti, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară intitulată «Rolul administraţiei locale în modernizarea comunităţii. Statul de drept şi siguranţa cetăţeanului». Dezbaterea îşi propune să susţină şi să continue procesul de modernizare a statului început în parteneriat cu preşedintele României. Am răspuns pozitiv invitaţiei pe care am primit-o din partea organizatorilor la o dezbatere pe o temă importantă ce ţine de modernizarea ţării. Pe principiul că nu pot fi în două locuri în acelaşi timp, voi participa la dezbaterea de la Bucureşti", a spus Boc, vineri, pentru Mediafax.

Circulaţie blocată în centru

Între orele 02.00- 18.00 circulaţia rutieră se închide pe strada Gheorghe Şincai şi pe strada Napoca, iar între orele 08.00 – 15.00, circulaţia va fi închisă pe strada Petru Maior, în Piaţa Lucian Blaga, pe strada Samuil Micu cu ocaza mitingului PDL.


Pentru a asigura fluidizarea traficului în această perioadă, se vor lua următoarele măsuri: inversare sens de circulaţie pe strada Victor Babeş – semnalizare rutieră cu indicatoare şi panouri galbene, inversare sens circulaţie pe strada Ion Creangă- semnalizare rutieră cu indicatoare şi panouri galbene, circulaţie pe contrasens pe strada Memorandumului şi Bulevardul 21 Decembrie 1989, între clădirea Melody şi Prefectură – montare separatori de sensuri.

abonare newsletter