Politică

Ungureanu: Şansele ca dreapta să aibă un număr mare de europarlamentari scad din cauza fragmentării

Liderul FC, Mihai Ungureanu, a declarat că "şansele ca dreapta să ajungă în PE cu un număr mare de europarlamentari scad dramatic din cauza fragmentării", adăugând că dacă dreapta va pierde la europarlamentare şi prezidenţiale va fi din cauza "incapacităţi de a face politică vizionară".

Mihai Răzvan Ungureanu Mihai Răzvan Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu a acuzat lipsa de viziune a partidelor de dreapta din România şi a explicat că de la nivelul popularilor europeni au fost transmise mesaje de unitate către partidele politice din ţară.

"Vor fi mai multe liste, se cheltuiesc resurse, energie, va fi o luptă severă pe seama antrenării aceluiaşi electorat. Şansele ca dreapta românească să ajungă în Parlamentul European cu un număr mare de europarlamentari scad dramatic din cauza acestei fragmentări. Noi am fost împotriva acestei fragmentări, am vorbit împotriva acestei fragmentări, am chemat la uniune dar impresia pe care o avem este că nimeni nu îşi doreşte victoria în 2014, cu excepţia noastră. Dacă în 2014, la europarlamentare şi prezidenţiale, dreapta pierde, nu o pierde din cauza USL ci din cauza propriei incapacităţi de a face politică vizionară", a afirmat senatorul Ungureanu, citat de Mediafax.


El a explicat că interesul pentru alegerile europarlamentare este enorm la nivel european pentru că, dacă vor câştiga Popularii, atunci aceştia vor desemna preşedintele Comisiei Europene şi nu socialiştii.

Ungureanu a acuzat şi "teatrul ieftin" al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la anunţarea demisiei din fruntea Senatului.


"În clipa în care a emis dispoziţia de partid ca miniştrii şi secretarii de stat să plece din Guvern, să plece şi el, în acelaşi fel. Dând exemplul de preşedinte de partid şi aplicând exact aceeaşi regulă, nu jucând-o politicianist şi ipocrit în plenul Parlamentului", a afirmat Ungureanu.

Acesta a arătat că, în cazul prefecţilor, aşteaptă demisii din partea celor care au fost susţinuţi de PNL.


"Cei care sunt liberali, ar trebui să îşi facă bagajele şi să plece singuri pentru că partidul i-a propus în calitate de prefecţi", a precizat Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter