Politică

Lider Partida Romilor din Transilvania: Vrem negocieri cu premierul Ponta, să înfiinţeze un Minister al Romilor

Coordonatorul regional din Transilvania al Partidei Romilor "Pro Europa", Aurel Pascu, îi cere premierului Victor Ponta negocieri pentru înfiinţarea în noul guvern a unui Minister al Romilor, adăugând că "populaţia romă este într-un număr mult mai mare decât cea maghiară".

 Aurel Pascu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că premierul Victor Ponta ar trebui să iniţieze negocieri pentru noul guvern şi cu romii, nu numai cu UDMR, în condiţiile în care populaţia romă este mai numeroasă decât cea maghiară.

"Partida Romilor «Pro Europa» cere premierului Victor Ponta să iniţieze negocieri cu reprezentanţii romilor din Parlament pentru formarea noului guvern în vederea înfiinţării unui Minister al Romilor condus de un reprezentant al etniei, care să se ocupe de gestionarea şi rezolvarea problemelor romilor în domenii precum educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi integrarea lor cât mai rapidă. Situaţia romilor este dezastruoasă şi se trag semnale de alarmă din partea Comisiei Europene legate de această situaţie. Acest minister ar putea pune în mişcare rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii. Motivul acestei propuneri este faptul că populaţia romă din România este într-un număr mult mai mare decât cea maghiară şi ar trebui ca Victor Ponta să negocieze şi cu romii, nu numai cu UDMR", a spus Pascu.


Potrivit acestuia, în cazul în care premierul Ponta nu va lua în calcul înfiinţarea unui Minister al Romilor, Partida Romilor "Pro Europa" solicită numirea unor reprezentanţi ai etniei ca secretari de stat şi consilieri ministeriali în toate ministerele noului guvern.

"Cerem un număr de două persoane pentru fiecare minister care are legătură cu integrarea romilor, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei sau cel de Interne. Considerăm că prin aceste posturi s-ar rezolva problemele romilor pe domeniile amintite. România trebuie să-şi schimbe imaginea negativă pe care o are legată de romii din ţară şi din străinătate şi trebuie să existe o reprezentare accentuată a reprezentării romilor în instituţii locale şi centrale", a mai adăugat Pascu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter