Politică

Băsescu: Dau mandat lui Ponta şi Isărescu pentru scrisoarea cu FMI, fără acciză şi "electorată"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finanţelor, Victor Ponta, şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, condiţionând ca în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra "electorată".

"Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnată. Voi da mandat de semnare de către ministrul de Finanţe, actualmente Victor Viorel Ponta, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu două condiţii", a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că în scrisoare nu poate să apară creşterea taxei pe combustibil,  motorină şi benzină, aşa cum doreşte premierul.


El a adăugat că a doua condiţie este ca în scrisoare să nu apară "celebra electorată".

"Voi semna scrisoarea şi o voi semna imediat ce trece prin Guvern, sper că astăzi", a mai precizat preşedintele, menţionând că semnarea interimatelor miniştrilor şi scrisoarea către FMI, dacă se fac astăzi, sunt semnale de oarecare stabilitate a României.


Premierul Victor Ponta a avut, miercuri dimineaţă, o scurtă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter