Politică

USL S-A RUPT: Miniştrii PNL îşi depun miercuri demisiile

Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca până miercuri la ora 12.00 miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

Sursa foto: http://www.ziuanews.ro Sursa foto: http://www.ziuanews.ro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, intr-o conferinta de presă, că decizia de a ieşi de la guvernare nu a fost uşor de luat, nu a fost una dorită, dar a fost luată cu un vot covârşitor.

“În chip practic, prin încălcare repetată şi flagrantă ajunsă la un prag inacceptabil a unor elemente ale înţelegerii politice la alcătuirea Guvernului de către primul-ministru Victor Ponta, Partidul Naţional Liberal a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de către primul-ministru, domnul Victor Ponta, vreme de două săptămâni, să nu accepte o prelungire păguboasă de încă 45 de zile, să ia act cu luciditate şi cu demnitate de decizia care a fost la primul-ministru şi ca atare să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet”, a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.


El a mai spus că USL nu  mai avea sens să existe deoarece obiectivele nu mai erau urmărite. “Alianţa politică USL, care a fiinţat trei ani şi douăzeci de zile, a avut un sens atâta vreme cât măcar liberalii au putut spera că obiectivele, principiile, lucrurile pe care le-au promis oamenilor sunt urmărite şi că toată lumea are intenţia de a le atinge. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe şi ca atare mi s-a părut onest, mi s-a părut cinstit să nu prelungim un festival de ipocrizie, să nu prelungim o nesfârşită aruncare de responsabilitate de la unii la ceilalţi şi să avem noi curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat din perspectiva noastră şi anume că Uniunea Social Liberală nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe, pentru că nu mai urmăream cu toţii obiectivele angajate”, a explicat Antonescu, care a adăugat că miniştrii PNL şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic.

“Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali, adică demnitarii partidului, vor demisiona, practic, până miercuri la 12.00, când îşi vor depune demisiile scrise la secretariatul Guvernului”, a spus Antonescu.


El a mai declarat că așteaptă demisia primului ministru, Victor Ponta. “Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul şi apoi învestitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al USL din care şi liberalii făceau parte, în urma unui vot al românilor "copleşitor majoritar", cu un program politic la care şi liberalii au avut contribuţia lor. Reacţia firească a lui Victor Ponta, în condiţiile în care aproape jumătate din membrii Guvernului erau liberali, o reacţie uzuală într-o democraţie ar trebui să fie demisia domniei sale. S-ar face consultări la Cotroceni, dar asta nu este problema noastră, iar apoi, pe criterii de majoritate parlamentară, Ponta ar avea şansa să obţină un nou mandat. Dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci PNL va rămâne în opoziţie. (...). Cetăţenii României trebuie să ştie că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate”, a conchis Antonescu.

 

abonare newsletter