Politică

Azi în Parlament - Tişe: „PDL depune moțiune simplă împotriva lui Liviu Dragnea“

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, atrage atenţia că USL a dorit feudalizarea şi baronizarea României, și nu oricum, ci prin asumarea răspunderii pe legea descentralizării.

PDL a sesizat la Curtea Constituțională proiectul descentralizării administrativ-teritoriale redactat  defectuos și neconstituțional de către vicepremierul Liviu Dragnea, arată Tişe: 

„Curtea Constituțională a confirmat în motivarea definitivă, pe cele 106 pagini ale motivării, neregulile sesizate de PDL și a admis că legea, în ansamblul ei, este neconstituţională.


Drept urmare, PDL va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru neconstituționalitatea redactării proiectului descentralizării administrative a României. Proiectul de lege pe care Guvernul USL şi-a asumat răspunderea reprezintă un grav atac atât la insituţiile statului cât şi la ideea, la principiul descentralizării.

PDL nu poate fi de acord  cu  asumarea de răspundere pe o lege a descentralizării sau cu emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă. PDL nu a fost de acord cu asumarea de răspundere pe această lege a descentralizării“. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter