Politică

Udrea: După despărţirea de PSD, PNL are multe de reglat, inclusiv să-şi schimbe preşedintele

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că, după ce se va despărţi de PSD, PNL are multe lucruri de reglat, inclusiv să-şi schimbe preşedintele, pentru a fi un partid credibil şi dezirabil pentru Mişcarea Populară.

Întrebată de o alianţă între PNL şi PMP, Udrea a spus că PNL are multe lucruri de făcut pentru a fi un partener credibil.

"PNL are multe lucruri de rezolvat, de reglat după ce se va despărţi de PSD până a fi primit ca un partener credibil, ca un partid care să susţină cu adevărat să acţioneze după valorile de centru- dreapta. Deci are multe lucruri de făcut PNL, probabil inclusiv să-şi schimbe preşedintele şi pe cei care au susţinut alianţa cu PSD, până când să devină un partid credibil şi dezirabil pentru Mişcarea Populară", a afirmat Udrea, potrivit Mediafax.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că cei din USL sunt "condamnaţi" să rămână împreună, menţionând că liderul PNL Crin Antonescu va pierde şefia partidului în 30 de zile dacă iese din Guvern şi că liberalul a înţeles că nu va fi candidatul USL la Preşedinţie.

"Pentru mine e clar că USL va rămâne, pentru că pierd. Gândiţi-vă la Ponta, ar avea o majoritate la limită, iar Antonescu, dacă iese din Guvern, după mine, în 30 de zile nu mai e preşedintele PNL", a spus Băsescu.


Potrivit şefului statului, cei din USL sunt condamnaţi să rămână împreună şi să piardă împreună.

Preşedintele Băsescu a mai spus că Antonescu a înţeles că nu va fi candidatul USL la Prezidenţiale.


"Dacă vreţi să fiu foarte sincer, cred că Antonescu ar trebui să aibă ca principal obiectiv ieşirea onorabilă dintr-o capcană pe care i-a întins-o PSD acum vreo doi-trei ani, când au format USL", a mai comentat şeful statului.

Preşedintele a arătat că Antonescu "a fost un naiv când a crezut în ce i-a spus Ponta şi mai ales a fost un naiv crezând că Ponta poate impune PSD să îl aibă pe Antonescu candidat la prezidenţiale".


"Liberalii, după europarlamentare, probabil în toamnă, se vor dumiri, şi vor veni ca nişte oameni înfrânţi, în propriile lor idei utopice, ideea că Băsescu este duşmanul. Nu, le-aş dori să fi facut pentru România, cât am făcut eu, dar deocamdată doar distrug. Le-aş dori mult să poată spune, când îşi termină mandatul, că au făcut cât am făcut eu. Şi-au făcut un inamic din Băsescu. E în regulă. Numai că inamicul pleacă. Care le mai e obiectivul? Inamicul îşi termină mandatul pe 21 decembrie", a spus Băsescu.

Întrebată de o alianţă între PNL şi PMP, Udrea a spus că PNL are multe lucruri de făcut pentru a fi un partener credibil.


"PNL are multe lucruri de rezolvat, de reglat după ce se va despărţi de PSD până a fi primit ca un partener credibil, ca un partid care să susţină cu adevărat să acţioneze după valorile de centru- dreapta. Deci are multe lucruri de făcut PNL, probabil inclusiv să-şi schimbe preşedintele şi pe cei care au susţinut alianţa cu PSD, până când să devină un partid credibil şi dezirabil pentru Mişcarea Populară", a afirmat Udrea.,

Ultimele Stiri
abonare newsletter