Sport

Justiția franceză a clasat cazul lui Schumacher

Justiția franceză a exclus orice responsabilitate penală a unei terțe părți în accidentul de schi suferit de Michael Schumacher. Starea de sănătate a fostului campion mondial german de Formula 1 rămâne în continuare incertă.

Accidentul de schi pe care l-a suferit Michael Schumacher, în Franţa, nu a fost cauzat de o încălcare a normelor de siguranţă. „Procedura de anchetă deschisă pe 29 decembrie asupra cauzelor și circumstanțelor accidentului de schi suferit de Michael Schumacher, în aceeași zi, la Meribel, a fost clasată fără urmări pe 12 februarie”, a anunțat procurorul responsabil de caz, Patrick Quincy.

„Nicio infracțiune nu a fost reținută împotriva vreunei persoane. Accidentul s-a produs într-o zonă din afara pârtiei. Semnalizarea, balizajul, jaloanele și informațiile existente despre limitele acestei pârtii au fost conform cu normele în vigoare”, a adăugat procurorul, excluzând orice responsabilitate a stațiunii Meribel, una din cele mai bine cotate din Alpii francezi.


În vârstă de 45 de ani, pilotul german, internat la terapie intensivă la spitalul din Grenoble, se află încă în comă indusă, medicii încercând progresiv să diminueze sedativele ce-i sunt administrate. El s-a confruntat săptămâna trecută cu o infecție pulmonară, care a fost combătută de medici. Germanul a fost operat până acum de două ori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter