Politică

Antonescu: E limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul şi să mă susţină la prezidenţiale

Crin Antonescu este convins că PSD nu îl va susţine la prezidenţiale, însă, cu toate acestea, consideră că USL trebuie să treacă pente momentul de criză din această perioadă.

Mai mult, spune el, declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia Uniunea Social Liberală trebuie să guverneze până în 2016, nu poate fi interpretată decât în sensul că premierul a renunţat la ideea unui al patrulea vicepremier, în persoana liderului PC, Daniel Constantin.

”Eu cred că, pentru toţi observatorii vieţii politice şi oamenii obişnuiţi, este limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. (....) Ca să mă întrebaţi dacă eu cred că PSD are cel mai mic gând să mă susţină la preşedinţie e comic. Ar fi comic răspunsul meu că da”, a susţinut Crin Antonescu, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.


Plecat din ţară, şeful  PNL a ţinut să precizeze că nu a vorbit în aceste zile cu Victor Ponta, declarându-se însă optimist după semnalele transmise astăzi de premier, potrivit căruia USL trebuie să continue a guvernare până în 2016. Asta înseamnă, în interpretarea lui Antonescu, că Ponta ”renunţă la acele condiţii” de a-l instala pe preşedintele PC, Daniel Constantin, vicepremier la Palatul Victoria.

”Consider că nu există un motiv temeinic, serios, ca uSL să nu continue. PNL este foarte dispus la acest lucru. Nu există şi nu va exista vicepremier de la PC. Înţeleg că renunţă(Ponta-n.r.) la aceste condiţii, aşa înterpretez eu”, a spus Antonescu, apreciind că în atare circumstanţe nici nu ar mai trebui să existe vreo negociere.

abonare newsletter