Politică

Macovei: Nu văd motivele de milostenie în cazul lui Becali, are tot ce îi trebuie acasă

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că nu vede "motivele de milostenie" în cazul lui Gigi Becali, spunând despre acesta că "are tot ce îi trebuie acasă" şi că faptul că face parte din lumea fotbalului sau "umblă cu Biblia în mână" nu înseamnă că trebuie să iasă mai devreme din închisoare.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei Europarlamentarul PDL Monica Macovei

Întrebată vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Timiş, dacă Gigi Becali ar trebui graţiat, europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a spus că nu sunt motive pentru acest lucru.

"Mai degrabă nu. Graţiezi de cineva care e în nevoie, un om în vârstă şi bolnav, nu văd de ce să graţiezi un om care are tot ce îi trebuie acasă, a cărui privare de libertate nu afectează, care nu are o boală de care nu se poate trata în regimul penitenciar. Nu văd motivele de milostenie, că asta înseamnă graţierea individuală, un motiv de compasiune. Becali nu se află în această situaţie. Acum văd că se umblă la populisme, fotbalul ne interesează, ne place, eu nu gândesc în aceşti temeni, că dacă eşti om de fotbal sau dacă umbli cu Biblia în mână ieşi mai devreme din închisoare. Şi eu cred în Dumnezeu, dar nu scot Biblia pe geam toată ziua”, a declarat Macovei.


Aceasta a adăugat că şi ea îşi doreşte să fie mai bogată, însă nu face schimburi de terenuri cu statul.

”Dacă faci un schimb de terenuri între o persoană privată şi stat şi terenul lui X valorează un leu şi terenul statului valorează un milion de lei, vi se pare simplu? Cum e să faci un schimb cu statul în care îţi bagi în buzunar un teren care valorează mai mult decât terenul tău, doar pentru că îl cunoşti pe un ministru? Şi eu vreau să fiu mai bogată, dar asta nu înseamnă că fac acum aşa ceva”, a declarat Macovei, potrivit Mediafax.


În 4 februarie, premierul Ponta anunţa că ministrul Justiţiei a primit o cerere de graţiere a lui Gigi Becali, pe care analizează dacă o va trimite preşedintelui cu aviz pozitiv sau negativ. Primul-ministru spunea că, dacă ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece graţierile trebuie gândite în "beneficiul societăţii".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter