Politică

OFPDL Cluj cere explicaţii senatorului Cordoş, în privinţa unei iniţiative care îi vizează pe elevi

Organizaţia de Femei a PDL Cluj îi solicită senatorului PSD Cluj, Alexandru Cordoş, să explice public de ce proiectul care l-a avut ca şi iniţiator, mai exact iniţiativa legislativă prin care un elev putea să primească gratuit un echipament sportiv complet - pantofi sport, şort, tricou, jambiere, trening - a fost respins marţi în Senat, în condiţiile în care USL deţine acolo o majoritate covârşitoare.

„Prin votarea acestei iniţiative legislative, lăudabile de altfel, elevii români aveau posibilitatea ca pe lângă alocaţia lunară derizorie să primească de la stat o dată la doi ani, un echipament sportiv pe care să îl folosească tot în mediul educaţional. Respingerea acestei iniţiative însă, reprezintă o nouă lovitură pentru elevii şi părinţii români, care trebuie să suporte umilinţele acestui Guvern nepăsător şi arogant. Domnule senator Cordoş, ce pot înţelege părinţii clujeni din respingerea iniţiativei dumneavoastră? Oare parlamentarii USL Cluj nu se pot impune la Bucureşti nici măcar prin votarea favorabilă a unei iniţiative legislative?“, a declarat Mihaela Suciu, preşedinte al OFPDL Cluj.

Cordoş invită OFPDL să i se alăture în iniţiativele legate de sport

În replică, senatorul Alexandru Cordoş susţine că nu subscrie unui tip de politică ce caută „ceea ce nu s-a făcut până acum“. „Nu sunt iniţiatorul acestei legi, ci co-semnatar.  Iniţiativa avea rolul de a stimula sportul. Unul dintre motivele pentru care a fost respinsă se referă la discriminare. Al doilea motiv este nealocarea prin bugetul pe 2014 a sumelor necesare pentru acest proiect. Voi rămâne un susţinător al sportului, şi invit OFPDL să se alăture proiectelor pe care le avem legate de sport“, a declarat Alexandru Cordoş.  


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter