Politică

Udrea: „PMP, vocea opoziţiei în România“. Elena Udrea nu exclude plecarea la PMP

Deputatul PDL, Elena Udrea, i-a transmis un mesaj de forță liderului PDL, Vasile Blaga, precizând că nu exclude o eventuală plecare la Mișcarea Populară, însă trebuie să facă o analiză împreună cu susținătorii săi din PDL.

Elena Udrea a ținut să reamintească că la ultimele alegeri a avut susținerea a aproape jumătate din partid și n-ar fi exclus să plece cu tot cu susținătorii din PDL.

Dacă pe Vasile Blaga a ținut să-l numească ”un om slab, care se înconjoară de oameni slabi pentru a avea impresia puterii”, Udrea a salutat călduros înființarea PMP, despre care a spus că ”va fi vocea opoziției în România, opoziție care nu mai există și un continuator al proiectelor și politicii duse de Traian Băsescu”. ”Aici nu este vorba numai despre mine, este vorba de oameni care m-au susținut la alegerile din PDL. Decizia mea este importantă pentru toți oamenii aceștia. Cred în continuare în Traian Băsescu și proiectul lui. Cu siguranță că este o decizie la care trebuie să mă gândesc și eu”, a spus Udrea, când a fost întrebată dacă pleacă la Mișcarea Populară.


PMP trebuie să coaguleze în jurul său oameni importanţi

Udrea a riscat chiar și un pronostic pentru PMP la alegerile europarlamentare și a precizat că partidul are potențialul de a lua în jur de 10%, dacă coagulează în jurul său oameni importanți. 

La rândul său, fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a subliniat miercuri, că eliberarea din funcţii a opt consilieri prezidenţiali şi înscrierea unora dintre aceştia în PMP este "un demers sănătos", fiind vorba despre oameni politici care s-au "validat" în viaţa publică. Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demisia unor consilieri prezidenţiali pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, Emil Boc a spus că, până la urmă, "tot dreapta este şi PMP".


Blaga se teme că va fi „agresat“

De cealaltă parte, liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat pentru pesurse.ro,  că îşi doreşte o dublă colaborare cu Partidul Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare, cu o singură condiţie: noul partid să nu "agreseze" PDL-ul.

Acesta a explicat că relaţia politică cu Partidul Mişcarea Populară va depinde în mare parte de partidul proaspăt înregistrat.


Întrebat daca este posibila o colaborare cu PMP la europarlamentare, preşedintele PDL a ţinut să precizeze că susţine “la fel de apăsat” liste separate, dar există totuşi două paliere pe care se poate colabora, anume un pact de neagresiune şi monitorizare comuna în sectţile de vot.

“Putem nu numai cu Partidul Miscarea Populara, daca relatiile sunt normale, cu toate fortele de pe dreapta sa avem o colaborare in sensul sa nu avem atacuri reciproce si, mai mult, in tot ceea ce inseamna o zi electorala care nu este simpla, cu oameni in sectii de votare, astfel incat sa nu se poata intampla lucruri nelegale in sectiile de votare”, a declarat Vasile Blaga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter