Politică

Partidul Mișcarea Populară a fost înregistrat

Partidul Mișcarea Populară a fost înregistrat azi în Registrul partidelor politice, prin decizia definitivă a Curții de Apel București, după numeroase amânări.

"Astăzi, la mai bine de şase luni de la depunerea actelor la Tribunal pentru înregistrarea juridică drept partid politic, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile la Decizia de înregistrare a PMP. Pe cale de consecinţă, Decizia Tribunalului rămâne definitivă şi irevocabilă. Data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a Partidului Mişcarea Populară!
De astăzi, PMP este, oficial, partid politic şi trece la o nouă etapă, cea a consolidării şi dezvoltării sale ca partid de centru-dreapta pe eşichierul politic al României. Ne reafirmăm acum ca fiind un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic. Îi aşteptăm lângă noi pe toţi românii de bună credinţă, vrednici şi cinstiţi să ni se alăture în lupta noastră ca partid al clasei de mijloc, în slujba binelui comun", se arată în comunicatul semnat de președintele PMP, Eugen Tomac. 

CAB a amânat pe 22 ianuarie pronunţarea în acest dosar, după ce au respins pe 15 ianuarie cererea deputatului PNL Octavian Bot de amânare a judecării apelului pe motive medicale.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 16 septembrie 2013 înregistrarea Partidului Politic "Mişcarea Populară" în registrul Partidelor Politice aflat pe lângă grefa instanţei. Hotărârea a fost atacată cu apel de Alianţa PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal şi Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 "Phoenix" Constanţa.


Vă reamintim că ieri seară opt consilieri prezidenţiali au demisionat din funcţie.

PMP şi-ar putea "îngroşa rândurile"

Surse parlamentare afirmă că aproximativ 15 deputaţi şi senatori PDL au pregătite demisiile din partid, scrie pe surse.ro, care avansează ipoteza că demisiile consilierilor prezidentiali Gabriel Berca, Sebastian Lăzăroiu si Daniel Funeriu ar face parte din acelaşi plan.


Potrivit surselor citate, Partidul Mişcarea Populară ar fi contactat şi alţi parlamentari, nu doar de la PDL, pentru a vedea dacă-i tentează să meargă sub steagul lui Traian Băsescu, însă unii au acceptat iniţial să se înscrie in PMP, dar ulterior s-au răzgândit.

Până în acest moment, 5 deputati PDL au trecut la Miscarea Populara: Eugen Tomac, Negrut Clement, Mihaela Stoica, Valerian Vreme, Florin Popescu.


Papahagi: „Cei care cred în valorile dreptei au ce alege“

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populareă, Adrian Papahagi, subliniază că de astăzi, toți românii care cred în valorile dreptei „au ce alege, iar cei care cred în libera inițiativă, impozite mici, justiție independentă, Occident și prosperitate au ce vota“.

„Îi așteptăm alături de noi, în cel mai tânăr partid din România, pe toți oamenii liberi și puternici, pe toți cei cinstiți, care s-au săturat atât de cea mai sinistră, coruptă și iresponsabilă guvernare, cât și de cei care fac blat cu ea“, a declarat Adrian Papahagi.  

Potrivit vicepreşedintelui PMP, în Cluj, Mișcarea Populară are 80-90% membri care nu au mai făcut politică, „oameni cinstiți și patrioți, agricultori, universitari, întreprinzători, informaticieni, pensionari, militari în rezervă: suntem forța viitorului, forța adevărată a dreptei, pe care o așteaptă toți cei care s-au săturat de vechile partide“.


Foştii consilieri vor mobiliza resursele umane din PMP

În opinia sociologului clujean, Ioan Hosu, plecarea consilierilor prezidenţiali de marţi este „un indicator clar al mobilizării resurselor umane care să ducă la creşterea Partidului Mişcarea Populară”. Rămâne de văzut care va fi relaţia cu PDL, care şi aşa a fost problematică, subliniază Hosu.

„ Cred că dreapta se va reanima, mai ales că sunt şi democrat liberali care vor pleca în PMP, probabil şi liberali. PDL a demontrat că preferă o relaţie discretă cu puterea. Alegerile europarlamentare sunt miza PMP, iar rolul acestor oameni care au demisionat din funcţiile de consilieri va fi astfel, acela de a maximiza creşterea acestui partid în sondaje“, a comentat Ioan Hosu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter