Politică

PDL sesizează Comisia de la Veneţia cu privire la proiectul USL de revizuire a Constituţie

Senatorul PDL Alin Tişe susţine că Victor Ponta şi Crin Antonescu încalcă legea, pentru că revizuirea Constituţiei este neconstituţională. De aceea, în perioada următoare, PDL va sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la aceste aspecte pentru apărarea statului de drept şi a separaţiei puterilor in stat.

Democrat liberalii vor cere totodată reluarea dezbaterilor de la început şi vor ataca la CCR legea de revizuire dupa ce va fi votată de Parlament.

„Revizuirea Constituţiei propusă de USL încalcă referendumul, încalcă suveranitatea poporului, schimbă regimul politic în România şi afectează separaţia puterilor în stat. Ponta şi Antonescu dau o nouă lovitură statului de drept, legii fundamentale”, a declarat vicepreşedintele PDL, Alin Tişe.


Tişe: „Pixul lui Dragnea scrie doar în roşu şi galben“

Alin Tişe consideră totodată că politizarea banilor publici a atins cote de neimaginat, PNL şi PSD recurgând la „şmecherii“ pentru a face acest lucru.Acesta arată că Guvernul alocă bani, mai nou, prin Hotărâri de Guvern, care nu pot fi atacate nicicum în România.

„Pixul lui Dragnea scrie doar în roşu şi galben. PSD şi PNL au împărţit românii în două categorii: cetăţeni de prima mână, cei care locuiesc în localităţi unde primarul face parte din USL şi cetăţeni de mâna a doua, cei care au primari din PDL. Prin Hotărâri de Guvern din noiembrie şi decembrie 2013, preluate în bugetul anului 2014, Guvernul USL  a alocat suma de 120 milioane lei , aproximativ 26.6 mil. euro, ministrului Dragnea. Repartizarea sumelor se face prin ordinul (din pixul) viceprim-ministrului Dragnea. Nu există criterii obiective pentru repartizarea acestor sume. Hotărârile de Guvern nu pot fi atacate în această ţară”,  a precizat Alin Tişe.
Tocmai de aceea, PDL analizează posibilitatea atacării în contencios administrativ a Hotărârii de Guvern date cu încălcarea legii. Senatorul a mai adăugat că banii au fost repartizaţi astfel: primării USL 80%, primării PDL  10,00%, primării UDMR 2%.

abonare newsletter