Politică

Monica Macovei „Raportul MCV este devastator pentru USL. Nu românii trebuie să plătească, ci USL“

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că USL și Ponta au trădat și trădează România și românii pentru interesele baronilor.

Europarlamentarul Monica Macovei Europarlamentarul Monica Macovei

„Victor Ponta și „grupul lui infracțional organizat”, așa cum s-a autodefinit în 2012, au obținut cele mai aspre critici în Raportul MCV, pentru că nu respectă independența justiției. Toate minciunile și intervențiile brutale în justiție ale lui Ponta, Antonescu și Voiculescu se reflectă foarte prost în Raportul MCV și arată lipsa voinței politice a USL pentru măsuri anticorupție. USL a vrut să aibă superimunități, a vrut să scoată parlamentarii de sub un sfert din pedepsele Codului Penal, să nu mai răspundă pentru încălcarea legii, liderii USL i-au atacat pe magistrați, au spus că sunt dosare politice – adică au făcut tot ce puteau pentru ca România să aibă un raport MCV catastrofal“, declară Monica Macovei.

Aceasta mai atrage atenţia că efectele raportului MCV se răsfrâng, din păcate, asupra tuturor românilor, care plătesc astfel pentru că au o guvernare și o majoritate politică în Parlament care acționează împotriva intereselor României. USL și Ponta au trădat și trădează România și românii pentru interesele baronilor.
„De astăzi, guvernele statelor membre vor avea pe masă un nou raport MCV care arată că USL a făcut totul ca România să rămână repetentă. Lumea democrată nu mai crede acum că Guvernul Ponta și USL  mai pot face ceva bun pentru români. Constatările privind voința pro-corupție a USL și dictatura baronilor USL alungă investitorii, care vor competiții corecte și contracte date pe bune. Fără investiții străine se reduce numărul locurilor de muncă, crește șomajul, românii sărăcesc“, mai spune Macovei.


Raportul MCV laudă instituţiile atacate de Ponta şi USL

Europarlamentarul PDL mai arată că raportul MCV laudă instituțiile atacate de Ponta și USL şi că DNA, Înalta Curte, ANI, CSM și Curtea Constituțională au spălat parte din rușinea României de a fi condusă de un Guvern incompetent și distructiv. „Progresele menționate în MCV sunt datorate unor judecători și procurori independenți, acelor magistrați care fac ca justiția să funcționeze corect și eficient. Sunt judecătorii și procurorii care cercetează și condamnă politicieni pe baza probelor reale, și fără să se uite la funcțiile inculpaților.
Continuarea monitorizării României în cadrul MCV este în interesul românilor care nu mai vor să aibă buzunarele goale din cauza corupției baronilor USL și vor ca justiția să funcționeze eficient și egal pentru toți“, mai arată Macovei.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter