Politică

Cum se fac liberalii „adolescenţi“ de râs

PNL promovează un concurs pentru tineri cu scopul de a ajunge pe listele partidului la europarlamentare. Una dintre condiţiile de înscriere la concursul intitulat „10 pentru Europa“ este ca vârsta minimă să fie de 18 ani. Ceea ce se pare că nu ştiu liberalii este că pentru a fi ales membru în Parlamentul European trebuie să ai minim 23 de ani.

Astfel, dacă acest concurs ar fi câştigat de un membru PNL cu vârsta sub 23 de ani, el ar câştiga practic degeaba, pentru că oricum nu ar putea fi promovat pe listele PNL de europarlamentare. Gafa liberalilor a fost sesizată de juristul Ciprian Păun şi semnalată pe Facebook. Acesta îi trimite pe tinerii liberali direct la lege.

Articolul 5, alineatul 7 din legea 33/2007 spune că cetăţenii români care au drept de vot şi au împlinit, până în ziua de referinţă inclusiv vârsta de 23 de ani au dreptul de a fi aleşi în Parlamentul European.


Un concurs pentru confuzi

Concursul promovat de liberali, 10 pentru Europa, se desfăşoară până în luna aprilie, înainte de alegerile europarlamentare şi vizează abordarea unor  teme legate de Parlamentul European. Pe site-ul concursului se pot citi condiţiile de participare, printre care şi cele referitoare la vârstă:

„10 pentru Europa este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014. Concursul este organizat de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Înscrierile sunt deschise tuturor participanților care întrunesc condițiile de mai jos. În cadrul selecției nu se fac discriminări pe criterii religioase, etnice sau de oricare altă natură.


Condiții de înscriere:

Vârsta: între 18 și 35 de ani


Cetățenia: română

Apartenența politică: membri PNL. Participanții care nu sunt înscriși în PNL dar care doresc să se înscrie în concurs, o pot face urmând să completeze și să depună cererea de adeziune la PNL până pe 15 decembrie. În cazul în care nu vor parcurge toate etapele de înscriere în PNL, aceștia vor fi descalificați“.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter