Politică

Daniel Buda cere demisia „tripletei toxice: Ponta, Zgonea şi Antonescu“

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia „tripletei toxice“ formată din Victor Ponta, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, în contextul în care în nicio săptămână CCR a decis neconstituţionalitatea, în două situaţii - descentralizarea şi modificările aduse Codului Penal.

„Prin cele două situaţii avem încă odată dovada că cei din USL nu sunt capabili să conducă această ţară. Cer public demisia lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi a lui Valeriu Zgonea, deoarece s-a văzut că avem o tripletă toxică şi nocivă, prin cele două decizii ale CCR. USL duce România cu zece ani în urmă“, a declarat liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

După descentralizare, Codul Penal

Codul Penal este astfel cel de al doilea proiect respins de CCR, în unanimitate, în nicio săptămână, după cel al descentralizării.


Unii reprezentanţi ai Puterii sunt reţinuţi în declaraţii şi susţin că după decizia CCR vor urma dezbateri pentru armonizarea noului text cu motivarea Curţii. „Aşteptăm motivarea şi apoi va trebui să armonizăm textul nou cu motivarea. Fiind o decizie a CCR, nu putem decât să o respectăm. Vor fi organizate dezbateri, se va ajunge în comisii, iar apoi în Parlament. În urma dezbaterilor va trebui să armonizăm noul text cu motivarea“, a declarat deputatul PNL Elena Uioreanu.

Alţii dau vina pe jocuri şi interese politice. „Nu comentez această decizie, cred că este corect ca CCR să îşi facă treaba, dar nu în interesul preşedintelui Traian Băsescu, a spus şi liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan.


Gurzău a votat pentru „superimunitate”

Cele două legi de modificare a Codului Penal au trecut pe repede înainte în Camera Deputaţilor, în luna decembrie a anului trecut. Toţi deputaţii clujeni prezenţi în şedinţă de atunci au votat pentru schimbarea definiţiei conflictului de interese, inclusiv un reprezentant al Opoziţiei. În ce priveşte cea de a doua lege care modifica definiţia „Funcţionarului Public“, votul a stat astfel: Aurelia Cristea (PSD)-da, Adrian Gurzău (PDL)- nu, Mircea Irimie (PC)-da, Mate Andras Levente (UDMR) -da, Radu Zlati (PNL) –da, Elena Uioreanu (PNL) -da.

De la vot au lipsit: Steluţa Cătăniciu (PNL), Cornel Itu (PSD), Ioan Moldovan (PC) și Adrian Oros (PNL).


Singurul deputat PDL care a votat pentru superimunitate a fost Adrian Gurzău. Acesta a spus „nu“ legii care modifică definiţia "Funcţionarului Public" , însă a votat cot la cot cu USL în ce priveşte modificarea definiţiei conflictului de interese. Cel mai probabil, spune el, a fost o „defecţiune tehnică“.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter