Politică

Consilierii mută în Mănăştur parkingul Aurel Vlaicu

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/11_ziua/parking.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Consilierii locali clujeni discută astăzi despre reamplasarea parkingului care trebuia construit pe strada Aurel Vlaicu, pe un nou amplasament, în Mănăştur.</p> <p> </p>

 

Lucrările de construire a obiectivului urmează să fie executate de firma Napoca SA, cea care în urmă cu doi ani a câştigat licitaţia pentru parkingul Aurel Vlaicu. “La data de 28 octombrie 2009 s-a predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor. Napoca SA a început organizarea şantierului prin împrejmuirea zonei, motiv pentru care locatarii blocurilor care se află în imediata vecinătate a amplasamentului au depus o serie de contestaţii, exprimându-şi dezacordul faţă de construirea parkingului pe strada Aurel Vlaicu nr. 38-42. Prin nenumărate adrese s-a adus la cunoştinţa locuitorilor din zonă că înainte de eliberarea autorizaţiei de construire a fost întocmit de către Centrul de mediu şi sănătate Cluj studiul de evaluare a riscului şi impactului asupra stării de sănătate a populaţiei în relaţie cu obiectivul, studiu din care a rezultat că obiectivul propus nu va avea un impact semnificativ asupra populaţiei. Cu toate aceste explicaţii, locuitorii din zonă au continuat protestele, fapt pentru care s-a renunţat la continuarea proiectului”, se explică în proiectul de hotărâre. Prin urmare, municipalitatea a luat decizia mutării parkingului în cartierul Mănăştur, pe strada Mehedinţi, în zona cuprinsă între albia Pârâului Calvaria (Pârâul Ţiganilor) şi blocul D4 din strada Mehedinţi 58-60. Parkingul va avea un regim de înălţime format din demisol, parter şi terasă, o capacitate de 120 de locuri de parcare şi o suprafaţă construită de 963,40 metri pătraţi.


Tot în şedinţa de astăzi, consilierii locali vor lua în discuţie Planul Urbanistic Zonal pentru parcul care se va amenaja în Mănăştur, în zona Mehedinţi şi pentru parkingurile din zonă.       M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter