Politică

Deputatul Gheorghe Coman, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile

Deputatul PC Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În primă instanţă, un complet de trei judecători de la ICCJ a respins, în 27 decembrie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca acesta să fie cercetat în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara. Această decizie a fost contestată atât de procurorii anticorupţie, cât şi de avocaţii lui Coman.

Marţi, în faza de recurs, completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis arestarea preventivă a lui Coman, hotărârea fiind definitivă, informează Mediafax.


Deputatul Gheorghe Coman, arestat pentru fapte de corupţie, a afirmat, marţi seară, că se va preda, însă nu ştie unde "să se ducă" şi trebuie să îşi sune avocatul, în timp ce apărătorul lui Coman a spus că i-a recomandat acestuia să meargă acasă, întrucât mandatul de arestare nu a fost încă emis.

Gheorghe Coman a declarat corespondentului Mediafax că nu ştie unde trebuie să se predea, la Buzău sau la Bucureşti.


"O să mă predau, nu am ce să fac. Acum sunt pe drum, pe la Urziceni, veneam către Buzău şi am aflat vestea. Nu ştiu unde să mă duc, trebuie să-mi sun avocatul şi să văd unde mă predau, n-am idee eu cu chestiile astea. Mă predau nu se pune problema, dar nu ştiu unde. Dacă vin la Buzău, mă ţin ăştia aici? Sănătate. Dumnezeu e deasupra", a declarat, marţi seară, deputatul Gheorghe Coman.

La judecarea recursurilor, un procuror DNA a spus că deputatul, atunci când a fugit de la locul flagrantului, l-a acroşat cu maşina pe denunţătorul care i-a dat banii şi a lovit autovehiculul în care se afla echipa DNA.


Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată le-a prezentat celor cinci judecători din complet momentul flagrantului, dar şi cel al fugii lui Coman, după apariţia organelor de anchetă.

Acesta a arătat că, după ce a primit banii ceruţi cu titlu de mită de la denunţător, Gheorghe Coman s-a urcat în maşină şi a pornit motorul. Acesta a "demarat în trombă" atunci când i-a văzut pe anchetatori că se apropiau de maşina sa pentru a-şi declina identitatea şi pentru a finaliza flagrantul. Procurorul a precizat că, în acel moment, Coman "l-a acroşat" cu maşina pe denunţătorul care i-a dat banii şi a intrat în coliziune cu autovehiculul în care se aflau ofiţerii operativi ai DNA.


Astfel, a arătat procurorul DNA, Coman s-a sustras prin fugă de la ancheta penală, respectiv de la organizarea flagrantului, ceea ce reprezintă o stare de pericol.

Procurorul a adăugat că, în 22 decembrie, Gheorghe Coman îi spunea unei persoane, la telefon, că nu avea de ce să stea pentru a fi prins în flagrant, iar în acea discuţie admitea că a fugit de la locul flagrantului.


Totodată, procurorul a arătat că acuzaţiile pentru care este cercetat Coman sunt grave, acesta fiind şi motivul pentru care parlamentarii au votat "în număr covârşitor" propunerea privind încuviinţarea cererii de arestare a acestuia.

Procurorul a cerut admiterea recursului şi emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Coman.

Ultimele Stiri
abonare newsletter