Politică

Tokes se simte „dezonorat” și atacă „Consiliul de Onoare”

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat ieri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că a dat în judecată Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”, la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând anularea deciziei prin care i s-a retras decoraţia primită.

Tokes a arătat că acţiunea sa în contencios administrativ este motivată pe argumente, anume modul defectuos de alegere a membrilor din Consiliul de Onoare, incompatibilitatea unor membri şi încălcarea legii avocaturii.

„Cei 127 sau 117 membri, nu mai ştiu, ai Ordinului care au participat la adunarea generală alegătoare a consiliului au constituit numai 17% din totalul membrilor, deci nu au avut dreptul de a alege Consiliul. Adunarea Generală nu a fost convocată regulamentar”, a afirmat Tokes.


Totodată, el a afirmat că între membrii Consiliului de onoare au fost una sau două persoane care au fost şi reclamanţi, ei având astfel dublă calitate, de judecători şi acuzatori. Potrivit acestuia, şi legea avocaturii a fost încălcată prin nerespectarea dreptului de a fi reprezentat de un avocat, aşa cum Tokes solicitase în repetate rânduri.

Tokes a mai adăugat că atacurile la adresa sa se manifestă şi prin alte acţiuni în instanţă, fiind dat în judecată de Noua Dreaptă, pentru aceleaşi motive şi acuzaţii precum cele invocate de Consiliul de Onoare.

abonare newsletter