Politică

PSD îi „salvează“ pe conservatori, la europarlamentare

Conservatorii s-au răzgândit în privinţa alegerilor europarlamentare, după ce la sfârşitul anului trecut susţineau sus şi tare că vor merge singuri la acest scrutin.

La alegerile europarlamentare  conservatorii vor merge, cel mai probabil alături de social democraţi, singuri riscând să nu obţină niciun loc. Partidul fondat de Dan Voiculescu ar urma astfel să aibă un loc eligibil pe lista comună cu PSD.

În luna noiembrie a anului trecut, Daniel Constantin, liderul PC, anunţa că partidul său va obține 9% la alegerile europarlamentare, pe liste proprii. „Convoc Congresul partidului pentru după alegerile euparlamentare. Sunt convins că putem obţine 9% la aceste alegeri", spunea Constantin.


Clujeanul Şerban Rădulescu se vrea europarlamentar

Conservatorii clujeni cred că şi ei ar merita să aibă un reprezentant în Parlamentul European. Şerban Rădulescu, liderul PC Cluj, speră să fie pe lista pentru europarlamentare. Despre această posibilitate s-a discutat de altfel şi anul trecut, când Daniel Constantin spunea că Rădulescu va fi unul dintre candidaţii PC la alegerile europarlamentare din 2014.

Şerban Rădulescu îşi doreşte să candideze pentru că, în opinia sa, Clujul şi mai ales Transilvania nu sunt bine reprezentate în acest moment în forul european. O decizie finală va fi luată la Bucureşti, în cursul săptămânii viitoare. „Îmi doresc să candidez pentru Parlamentul European, am spus asta, dar decizia se va lua la Bucureşti, la nivelul conducerii centrale. Noi avem un precedent în privinţa colaborării cu PSD, la alegeri. Pe de altă parte, cred că trebuie să existe un reprezentant al Transilvaniei pe această listă pentru Parlamentul European şi în Parlamentul European. Ar fi foarte multe proiecte de susţinut acolo pentru această zonă a noastră, cred că cele mai multe ar putea veni din domeniul culturii“, a declarat liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu.


Formal, într-o alianţă cu liberalii

În acest moment, conservatorii fac parte formal dintr-o alianţă cu liberalii, Alianţa de Centru Dreapta (ACD), care nu a fost încă desfiinţată pe motiv că dizolvarea ei ar duce la dispariţia USL. Pe de altă parte, PNL va merge separat în alegerile pentru Parlamentul European, cu o listă proprie.

În ce priveşte colaborarea cu social democraţii, PC are o tradiţie lungă în acest sens, Partidul Conservator întrând în Parlament şi în 2009 pe listele aliaţilor de stânga.
PC are in acest moment un europarlamentar - Sabin Cutaş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter