monitorulcj.ro Menu

Politică

Băsescu: Aş dori ca în 2014 să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la intrarea în restaurantul unde petrece Revelionul, că şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă, iar justiţia să câştige bătălia cu politicul.

”Aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă”, a spus şeful statului.

El a mai spus că cel mai mult şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care “justiţia să câştige bătălia cu politicul, pentru că în 2012 şi în 2013 politicienii au crezut că pot pune sub control justiţia”.

“E prioritate zero pentru mine”, a subliniat preşedintele.

 

Traian Băsescu a mai declarat că şi-ar dori ca în 2014 să se absoarbă cu viteză şi corectitudine fondurile UE.

“Mi-aş mai dori să fie un an în care să facem un efort la nivel politic, să ne redobândim credibilitatea din 2010. Loviturile date justiţiei, statului de drept în ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor în România. Mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru România, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că, dincolo de ceea ce şi-ar dori pentru statul român, şi-ar dori ca românii să aibă mai multă încredere în ei, pentru că ”n-au niciun motiv să se simtă neîncrezători în propriile forţe ca naţiune (...) pentru că România este o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră”.

El a făcut aceste declaraţii la intrarea într-un restaurant din Predeal, unde îşi petrece Revelionul.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat şi de Crăciun.

Preşedintele şi soţia sa, Maria Băsescu, sunt cazaţi la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni după-amiază.