Politică

Băsescu i-a trimis lui Putin un MESAJ de condoleanţe în urma atentatelor de la Volgograd

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis luni un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în urma atentatelor teroriste petrecute în Volgograd în ultimele zile.

"Stimate Domnule Preşedinte, am aflat cu profundă tristeţe vestea despre succesiunea de evenimente tragice care s-au produs la Volgograd în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Sunt mâhnit de faptul că oameni nevinovaţi, lipsiţi de apărare, au fost ucişi în cel mai laş mod cu putinţă. În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, în numele poporului român, cât şi al meu personal, profunda noastră solidaritate faţă de rudele îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestui cumplit act de terorism, precum şi speranţa noastră pentru grabnica însănătoşire a persoanelor care au fost rănite", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

Totodată, preşedintele Băsescu îi asigură pe Vladimir Putin de sprijinul României în efortul de a combate astfel de fenomene care ameninţă valorile fundamentale "în care credem deopotrivă".


"Vă rog să primiţi, stimate Domnule Preşedinte, sincere condoleanţe şi asigurarea întregii noastre compasiuni faţă de cetăţenii Federaţiei Ruse afectaţi de acest eveniment dramatic", se mai arată în mesaj.

Şi ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a transmis luni omologului rus, Serghei Lavrov, o scrisoare de condoleanţe pentru victimele care au decedat urmare a celor două atentate din Volgograd.


Totodată, Corlăţean a exprimat compasiunea pentru persoanele care au fost rănite în cele două atentate, cu atât mai mult cu cât printre aceştia se află şi copii.

Ministrul român al Afacerilor Externe a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor şi cu poporul rus, reiterând poziţia consecventă a Guvernului României de condamnare fermă a acţiunilor teroriste de orice natură.


Două atentate sinucigaşe au avut loc duminică şi luni în Volgograd. Duminică, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane în gara oraşului, foarte frecventată la sfârşitul săptămânii, ce a reprezentat începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroşi ruşi. Luni dimineaţă, un atentat comis tot de către un atacator sinucigaş a provocat explozia unui troleibuz, soldată cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 27.

Ultimele Stiri
abonare newsletter