Politică

Ponta: E greu să faci liste comune la europarlamentare dacă Antonescu chiar are o părere proastă despre PSD

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară că va fi foarte greu ca la alegerile europarlamentare să se facă liste comune PSD-PNL dacă liderul liberal chiar are o părere atât de proastă despre PSD, adăugând că în ultima vreme Crin Antonescu e "tot un fel de Traian Băsescu".

"Domnul Antonescu ne propusese joi să mergem pe liste comune la europarlamentare, dar, dacă nu are încredere sau nu îi place de PSD pe 25 mai, fără să fim dușmani, vom fi doar adversari politici. E foarte greu să faci liste comune dacă domnul Antonescu, dincolo de supărarea cu TVR, chiar are o părere așa proastă despre PSD. Nu faci liste comune cu cineva care are păreri proaste despre tine", a spus Ponta, la România Tv.

El a adăugat că cel mai important este ca viitorul președinte de după Traian Băsescu să fie exact opusul acestuia.


"Mai important decât europarlamentarele este că anul viitor președintele Băsescu își va termina mandatul și este cel mai important ca viitorul președinte de după Traian Băsescu să fie exact opusul lui Traian Băsescu, adică să facă pace, să fie conciliant, să discute cu toată lumea, să liniștească oamenii ori, în ultima perioadă, domnul Antonescu, și ăsta este singurul lucru pe care i l-am reproșat, este faptul că e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual, se ceartă cu foarte mulți oameni și cu aliați și cu adversari și se implică în războaie care până la urmă nu sunt treaba unui candidat la Președinție: cine e pus acolo, ce e dincolo, ce se votează la Cameră. Eu îmi doresc foarte mult ca această perioadă mai nefericită să treacă și să avem din nou garanția ca, după Traian Băsescu conflictualul, scandalagiul, războinicul, să avem un președinte arbitru, nu unul jucător", a încheiat premierul, citat de Agerpres.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter