Politică

Emil Boc: USL legalizează mita, corupţia şi conflictul de interese

Fostul premier, Emil Boc consideră că actuala guvernare ridică hoţia la rang de lege prin modificarea Codului Penal, iar scoaterea demnitarilor din categoria funcţionarilor publici înseamnă legalizarea corupţiei şi a conflictelor de interese.

Emil Boc este de părere că România va pierde fonduri europene dacă se vor vota modificările Codului Penal. “Eu văd în acest moment că revoluţia bunului simţ s-a transformat în revoluţia hoţiei şi corupţiei USL şi mă refer la modificările de la Codul Penal. Acum vedem adevărata faţă a USL-ului care spunea că va avea cel mai cinstit şi onest Guvern din ultimii 20 de ani şi se demonstrează că are cel mai corupt Guvern din ultimii 20 de ani prin măsurile pe care le promovează ridicând practic hoţia la rang de lege. Aceasta nu va rămâne fără urmări din nefericire pentru România”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier subliniază că nicio ţară din Uniunea Europeană nu va da bani pentru o altă ţară în care hoţia e ridicată la rang de lege. “Dacă această legislaţie se promovează, România va pierde fonduri europene şi investiţii străine directe. Va pierde fonduri europene pentru că nicio ţară a Uniunii Europene nu va da bani într-o ţară unde hoţia e ridicată la rang de lege, unde demnitarii sunt scoşi din categoria conflictelor de interese, iar unde infracţiunile de corupţie nu se mai aplică demnitarilor. Repet, astăzi USL are o ofensivă pe toate planurile să ne demonstreze cât de mare bine doresc ei să ne facă prin faptul că ei scot demnitarii din categoria actelor de corupţie sau conflictelor de interese. Pur şi simplu prostesc românii cu lucruri care nu au acoperire în drept sfindându-ne inteligenţa şi viaţa de zi cu zi”, a explicat Boc.


Legea ANI rămâne în vigoare pentru îngeri

Fostul premier a criticat scoaterea demnitarilor din categoria funcţionarilor publici, subliniind că Legea ANI nu va mai fi valabilă pentru nimeni. “Am văzut că în ultima săptămână, răspândacii USL nu prididesc să ne arate la televiziuni cât de mult bine doresc ei României prin modificarea Codului Penal şi spunând că demnitarii nu mai sunt funcţionari publici. Codul Penal foloseşte în sens larg denumirea de agent public pentru a fi încadrat acolo orice demnitar la fapte de corupţie. Codul Penal nu vorbeşte de funcţionarul de la Primărie, iar scoaterea lor din această categorie largă a funcţionarului public înseamnă legalizarea conflictului de interese, a traficului de influenţă, a infracţiunii de dare şi luare de mită care nu vor mai putea fi incidente pentru demnitari. Dacă spuneau măcar aşa: îi luăm din categoria funcţionarilor publici, dar li se aplică sancţiuni penale ca şi pentru funcţionarii publici, putea fi ceva, dar ei au scos şi n-au pus nimic în loc”, a comentat Boc.

El a făcut referire şi la conflictul de interese. “La fel şi la conflictul de interese: scot demnitarii din regimul aplicării conflictelor de interese şi spun legea ANI rămâne în vigoare. Rămâne, dar fără conţinut pentru că din moment ce scoţi demnitarii din categoria conflictelor de interese ea rămâne să se aplice la îngeri. La cine să se mai aplice? Pentru că cei care sunt în opoziţie cu îngerii sunt scoşi din categoria celor care pot fi controlaţi de ANI. Practic, ne prostesc la lumina zilei încercând să arate cât de mult bine fac ei României”, a conchis fostul premier.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter