Politică

Daniel Buda: Victor Ponta este politrucul anului, banii colectaţi din acciza la carburanţi nu vor merge în construcţia de autostrăzi

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, i-a oferit premierului Victor Ponta titlul de „politrucul anului” după ce acesta refuză să renunţe la acciza de 7 eurocenţi la carburanţi, acuzându-l că face jocurile baronilor PSD, iar românii nu au garanţia că banii vor merge în construcţia de autostrăzi.

„Îi acord lui Victor Ponta titlul de politrucul anului, considerându-l premiant, pentru că nu înţelege să renunţe la acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburanţi şi se încăpăţânează s-o păstreze în condiţiile în care orice marfă este transportată pe drumurile publice, cu ajutorul maşinilor care consumă combustibil şi implicit preţul mărfurilor va creşte. Este ipocrită şi explicaţia domniei sale că nu va avea loc o creştere foarte mare la combustibil, invocând scăderea preţului barilului de petrol la nivel mondial. Pune mai presus de interesele românilor, interesele grupurilor sale. Eu cred că Victor Ponta este un captiv al intereselor baronilor locali, a lui Liviu Dragnea, în mod special, iar banii care vor fi colectaţi din această creştere nu avem nicio garanţie că vor merge în construcţia de autostrăzi””, a declarat preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

Buda a reamintit declaraţia Ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, care „a spus foarte clar că nu are garanţia că banii aceştia se vor regăsi în construcţia de autostrăzi”.


Preşedintele PDL Cluj i-a mai reproşat premierului Victor Ponta că nu a prevăzut bani din buget pentru construcţia autostrăzii Nădăşel-Gilău în condiţiile în care proiectul are toate avizele şi s-au făcut toate exproprierile.

„Comuniştii lucrau cu planuri cincinale, ei vin şi ne spun cum fi construite autostrăzile până în 2018. Sunt ipocriţi cu aceste declaraţii, ar fi trebuit să bugeteze tronsonul de autostradă Nădăşel- Gilău. Dacă nu se face în 2 ani de zile proiectul îşi pierde finalitatea şi toate avizele. Are toate autorizaţiile obţinute, este expropriat, sunt doar 8,2 kilometri de autostradă. Dacă nu se încep lucrările trebuie reluată faza de avizare ce implică costuri suplimentare pentru România. De asemenea, îi cer demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului pentru că a venit cu un buget al sărăciei. Alocările la sănătate sunt mai reduse ca în 2013, veniturile au crescut, dar alocările la sănătate au scăzut. Solicit parlamentarilor USL de Cluj să nu vozeze acest buget al ruşinii pentru că votarea lui ar însemna încălcarea tuturor promisiunilor electorale”, a încheiat Buda.


Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei suplimentare de 7 eurocenţi la carburanţi.

"Nu îmi voi asuma majorarea accizei la carburanţi. Nu îmi voi asuma această măsură care e anti-economică, împotriva intereselor României, împotriva şanselor de relansare a economiei. Propaganda poate spune foarte multe. România nu e dependentă de tranşe de bani de la Fond. Faptul că trebuie renegociat memorandumul nu creează nicio problemă de finanţare pentru România. Mai ales, că motivul pentru care nu aprob e legat chiar de relansarea economică. Nu doresc măsuri care să frâneze relansarea economică. Această acciză ajunge la pompă 52 de bani la motorină şi 53 de bani la benzină. E o creştere a preţului la combustibil. Efectele vor fi creşterea preţurilor, creşterea inflaţiei, intreprinderi în faliment", a spus, luni seară, președintele Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter