Politică

Fostul şef al SIS moldovenesc, către Băsescu: „Potoleşte-te, că altfel România va trebui să întoarcă ceea ce nu-i aparţine“

Deputatul PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova), Artur Reşetnicov, fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, îi cere lui Traian Băsescu să renunţe la retorica unionistă, ameninţând cu dezmembrarea teritorială a României.

„România a început să promoveze această politică de prin anul 2007 şi cunosc acest lucru nu din auzite”, a postat Reşetnicov pe una din reţelele de socializare, potrivit abcnews.md.

„Nu ştiu, însă, dacă Băsescu înţelege că aprinde un nou fitil în regiune? Bine, nu ţine cont de Moldova, dar îşi dă seama cum vor reacţiona Ungaria şi Ucraina? Potoleşte-te Băse, că de altfel va trebuii ca România să întoarcă ceea ce nu-i aparţine: Iaşiul, Suceava şi întreaga Moldovă de peste Prut”, a mai scris Reşetnicov.


Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat miercuri, într-un interviu pentru TVR 1 că următorul proiect prentru Bucureşti, după integrarea în UE şi NATO este „reîntregirea ţării”. „România a avut un proiect fundamental de ţară, intrarea în NATO. A avut un al doilea – intrarea în UE, cred că al treilea proiect fundamental trebuie să fie unirea cu Republica Moldova. Indiscutabil“, a mai spus preşedintele României.

De asemenea, şeful statului a mai precizat că „un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter