Politică

Pe picior de plecare în vacanţă, parlamentarii clujeni consideră că n-au ce să-și reproșeze!

Parlamentarii se pregătesc de vacanţa de iarnă, după câteva luni în care nu au prea legiferat, acest rol fiind preluat mai nou de guvernanţi. Cele mai importante proiecte ale clujenilor rămân tot în stand-by, după mai bine de un an de guvernare USL în care aleşii noştri au dat vina unii pe alţii.

Deşi reprezentanţii puterii au promis că vor face lobby la Bucureşti pentru proiectele clujenilor, cele mai multe din acestea vor rămâne abandonate în sertarele de la Camera Deputaţilor sau Senat. Aleşii USL se laudă, în schimb cu descentralizarea ţării, cu câteva amendamente la buget şi, din nou, fac promisiuni.

Puterea se laudă cu „baronizarea“

Chiar dacă în campania electorală au făcut o mulţime de promisiuni, parlamentarii USL nu se grăbesc să îşi facă autocritica. Aceştia se laudă cu proiectul descentralizării, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, „sărindu-se“ peste dezbateri. „Va fi o vacanţă scurtă, dar este posibil să lucrăm între sărbători. În ce priveşte marile proiecte, am început cu descentralizarea. În ce priveşte proiectele clujenilor, încercăm să depunem amendamente la buget. Pe de altă parte, am primit asigurări că spitalele regionale de urgenţă prioritare sunt cel de la Cluj şi cel de la Iaşi şi se vor realiza prin parteneriat public privat“, a declarat deputatul liberal, Elena Uioreanu.


Opoziţia se joacă de-a moţiunile

Nici cei din opoziţie nu se pot lăuda cu o activitate prea bogată, dar nu se simt nici ei cu musca pe căciulă. Din când în când, democrat liberalii au mai depus câte o moţiune, în timp ce reprezentanţii UDMR au acuzat, de pe margine „dictatura guvernamentală“.
„Opoziţia a făcut opoziţie atât cât s-a putut“ în condiţiile în care USL are majoritatea în Parlament, spun parlamentarii PDL. „Desigur, pentru clujeni, Spitalul de Urgenţă, continuarea Autostrăzii Transilvania, susţinerea unor investitori, sunt printre cele mai importante restanţe. Cei de la putere au mărit taxe, au adus şomaj, au desfiinţat Mechel. Nu putem fi noi luaţi la răspundere când ei au majoritatea. Opoziţia a făsut opoziţie, atât cât s-a putut, ei au făcut promisiuni şi prea puţin din ce au promis s-a realizat“, a declarat deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău.
Senatorul UDMR de Cluj, Laszlo Attila, se declară nemulţimut de „dictatura guvernamentală“ şi atrage atenţia că aleşii nu sunt lăsaţi să legifereze.

„Noi, în Parlament nici nu mai legiferăm, putem vorbi déjà de o dictataură guvernamentală, ţara este condusă prin ordonanţe. Nu sunt mulţumit deloc în ce priveşte proiectele pentru clujeni, pentru care nu s-a făcut nimic. Nu s-a făcut niciun pas înainte nici în ce priveşte Spitalul de Urgenţă, nici Autostrada Transilvania. Sunt nemulţumit şi pentru că nu am reuşit să facem nimic nici în ce priveşte redistribuirea fondurilor neutilizate. Pe de altă parte, putem spune că noi suntem parţial mulţumiţi în ce priveşte legea retrocedărilor şi descentralizarea, dar numai parţial“, a declarat Laszlo Attila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter