Politică

USL, „zgâlţâită“ din nou din interior

Mircea Geoană lansează strategii de rupere a USL, dar este „desfiinţat“ de colegii de alianţă de la Cluj.

Mircea Geoană Mircea Geoană

Social democraţii lansează tot mai multe atacuri la adresa liberalilor, iar în acest context se vorbeşte tot mai des de posibilitatea unei candidaturi a lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Zilele trecute Mircea Geoană le-a dat liberalilor chiar un ultimatum, învitându-i pe aceştia să candideze singuri. „Ieşiţi în ring şi măsuraţi-vă forţele“, le-a spus Geoană.


Noi atacuri la adresa lui Antonescu

Senatorul social democrat l-a atacat şi pe Crin Antonescu, susţinnd că „aceia care nu înţeleg să îşi respecte aliaţii de bună-credinţă nu merită respectul PSD“, iar acest lucru trebuie spus mai clar. „Ştiţi ce le spun eu liberalilor? Ieşiţi în ring şi măsuraţi-vă forţele cu cetăţenii României şi o să vedeţi ce voturi primiţi şi ce voturi primim noi. Iar aceste minuscule formaţiuni din jurul lui Traian Băsescu nu o să adune nici măcar cât sala asta, 700 de voturi. Eu sunt un om calm şi răbdator care are capacitatea să înţeleagă, dar atunci când Antonescu, aliatul nostru şi candidatul nostru la USL, cel puţin astăzi, spune că partidul nostru, aliatul său principal, care i-a acordat paritate în Guvern deşi suntem dublu în talie faţă de dânşii, vine şi spune că suntem un partid sovietic…. Noi, partid sovietic?”, a spus Mircea Geoană.

Nu este prima dată când senatorul social democrat Mircea Geoană îi atacă pe liberali. Luna trecută el susţinea că prezidenţiabilul Crin Antonescu nu are o atitudine care să îl recomande drept candidat la preşedinţie şi că declaraţiile lui din ultima perioadă la adresa PSD au dus la scăderea încrederii votanţilor în liderul PNL.


Geoană, „desfiinţat“ de liberalii clujeni

Chiar dacă nu recunosc tensiunile, reprezentanţii PNL de la Cluj reacţionează la atacurile colegilor de alianţă. Declaraţiile lui Mircea Geoană sunt atacate dur de liberalii de la Cluj, care ca de fiecare dată, fac chiar glume pe seama acestuia. Astfel, preşedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, nu acceptă aprecieri şi sfaturi de la „veşnicul perdant al PSD-ului“. „Cine este Mircea Geoană? Este veşnicul perdant al PSD, este ultimul om din PSD care ar putea să comenteze relaţiile din USL, Cariera lui politică s-a încheiat cu fraza Mihaela, dragostea mea…În ce priveşte candidatul USL la prezidenţiale, lucrurile sunt clare şi stabilite demult în Uniune, aşa cum am mai spus, Crin Antonescu este acesta“, a declarat liderul liberalilor de la Cluj, Horea Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter