Politică

Contradicţii între Blaga şi Macovei pe tema Roşia Montană

Democrat liberalii nu au reuşit să se pună încă de acord în ceea ce priveşte proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, unii dorind extragerea aurului, alţii nu. Un astfel de exemplu a fost dat sâmbătă, la Alba Iulia, de liderul PDL Vasile Blaga şi europarlamentarul Monica Macovei, care s-au contrat pe acest subiect, la evenimentul de desemnare a preşedintelui PDL Alba.

Vasile Blaga şi Monica Macovei Vasile Blaga şi Monica Macovei

Liderul formaţiunii PDL, Vasile Blaga este pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

„Noi suntem pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu la cel mai înalt nivel asumate de către Uniunea Europeană. Noi nu am fost de acord cu proiectul Ponta - Roşia Montană, cum nu a fost de acord ministrul lui de Justiţie, care, pe 17 pagini, l-a desfiinţat. Şi, până la urmă, iată, au ajuns la aceeaşi condiţie ca şi noi: că nu merge. Dar cu respectarea condiţiilor de mediu, cu asumarea de către Guvern, aşa cum se face, cu aviz de mediu de la ministerul de resort care are, cel puţin în teorie, cei mai buni specialişti, da", a declarat Vasile Blaga, potrivit Agerpres.


Europarlamentarul Monica Macovei nu este însă de aceeaşi părere cu Blaga. Ea a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că este împotriva exploatării de la Roşia Montană. "Diversitatea de opinie este respectată în partid. (...). Din 2010, poziţia mea este constantă. Eu sunt împotriva exploatării cu cianură de la Roşia Montană. Punct", a spus Macovei.

În replică, Vasile Blaga a declarat că există o libertate de opinie, dar poziţia partidului o exprimă preşedintele partidului. "Aşa scrie la statut, articolul 1", a adăugat preşedintele PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter