Politică

Antonescu cere DEMISIA imediată a lui Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

"Convingerea mea fermă este că pentru România această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, acum, imediat. Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic", a spus preşedintele PNL, conform Mediafax.

El a adăugat că îi cere demisia lui Băsescu pentru că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări cum este România, "cu atâtea probleme, cu atâtea frustrări, cu atâtea întrebări care nu au răspuns", să comunice bunăstarea materială a propriei sale familii.


"Îi cer demisia lui Traian Băsescu pentru că nu e acceptabil ca preşedintele unei ţări cu atâtea probleme, frustrări, întrebări fără răspuns, să comunice a nu stiu câta oară public, ca despre o problemă importantă, bunăstarea materială a propriei familii şi să descrie cu lux de amănute cum a vrut să ia teren şi nu avea bani, cum a pus-o pe fiica sa (...) ce o să facă cu pământul. Fiecare are dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru interesul lui, dar nu are voie preşedintele unei ţări şi niciun demnitar să vorbească public acest lucru într-o societate în care numeroşi tineri, chiar cu calificarea fiicei preşedintelui, nu numai că obţin greu un asemenea împrumut, dar le e greu să faca orice", a spus Antonescu.

El a menţionat că nu este însă naiv şi nu crede că cererea sa va fi acceptată.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinsitit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic. "Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul său", a spus preşedintele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter