Politică

Antonescu „se lipseşte“ de PC

USL este tot mai şubredă. După atacurile dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta, asistăm acum la ruperea „de facto“ a relaţiei dintre PNL şi PC. Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat că aceasta nu mai există.

Pe de altă parte, Antonescu a adăugat că „nu am avut niciodată o relaţie deosebită cu Dan Voiculescu, aşa cum s-a vehiculat în presă“ şi că preşedintele PC, Daniel Constantin, este „doar un subordonat al lui Ponta, deci subiectele importante le-am discutat cu premierul. De facto, Alianţa Centru-Dreapta (ACD) nu mai există, nu denunţ juridic ca să nu afecteze USL“.

Pe cine vor susţine conservatorii la prezidenţiale?

Supărarea nu este mare în niciuna din tabere, pentru că oricum, ACD nu mai există demult, după cum o recunosc chiar liderii celor două partide. Pe de altă parte, după ultimele discuţii şi atacuri, conservatorii ar putea avea propriul candidat la prezidenţiale, după cum anunţa chiar Dan Vociulescu.


Liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu, consideră firească punerea sub semnul întrebării loialitatea conservatorilor. „Mi se pare normal să punem sub semnul întrebării această colaborare  şi loialitatea celor din PC, după toate atacurile la care am asistat în ultimele zile. USL era format din PSD şi ACD, dar acum se va rediscuta poziţionarea PC în alianţă. Asta nu înseamnă că se va rupe Uniunea“, a declarat Uioreanu.

Şi liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu, consideră că USL nu se va rupe, dar admite că este posibil ca PC să aibă candidat propriu la prezidenţiale.


„Alianţa dintre PNL şi PC a fost cea care a dus la demararea USL, Nu mai există ACD de facto, există aşa cum ar trebui, PSD, PNL, PC, separate, trei partide separate, constituite într-o alianţă, USL. Dar şi aşa, USL va continua să existe. Deocamdată candidatul Uniunii la prezidenţiale este Crin Antonescu. Dar dacă fiecare partid va avea candidat propriu, şi PSD şi PNL, atunci şi PC va avea unul“, a declarat liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu.

Vă reamintim, Dan Voiculescu a atacat, sâmbătă Partidul Național Liberal, afirmând că acest partid ar încerca să se împrietenească cu președintele Traian Băsescu. El a afirmat, în cadrul Consiliului Național al PC, chiar că USL este în pericol din cauza liberalilor. Totodată, președintele fondator al PC și-a avertizat colegii de alianță că, dacă USL va avea doi candidați la alegerile prezidențiale, atunci și partidul său va veni cu un candidat.

abonare newsletter