Politică

Antonescu: Alianța de Centru Dreapta nu mai există

Alianța de Centru Dreapta ( ACD) nu mai există de mult, a declarat, luni, președintele PNL, Crin Antonescu, care a precizat că nu a fost rupt protocolul ACD, urmând să se vadă care sunt consecințele juridice, deoarece PNL nu dorește să prejudicieze USL.

''Această relație (cu PC — n.r.) nu mai există. (...) De facto, ACD nu mai există și nu mai există de mult, ceea ce nu înseamnă că noi dorim să provocăm vreo tulburare în interiorul USL. (...) Nu mai există relația cu PC în sensul unei alianțe ACD'', a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

În ultimele luni ale anului, liderii liberali și conservatori au declarat, repetat, că ACD nu mai există de facto. La 20 iunie 2013, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, afirmase că protocolul ACD nu funcționează și, începând cu momentul declarației, toate pozițiile Partidului Conservator vor aparține numai acestei formațiuni. El menționa că protocolul "nu va fi rupt sau denunțat", iar Uniunea Social Liberală, alianță alcătuită din PSD, PNL și PC, rămâne în continuare "cel mai drag proiect" al PC.


Ulterior, președintele PNL, Crin Antonescu, confirma că asocierea dintre PNL și PC nu a funcționat niciodată ca o alianță. "Alianța de Centru Dreapta, emisfera dreaptă a USL nu a funcționat propriu-zis ca o alianță, nu am avut ședințe periodice, consultări, decizii, ci am preferat să facem aceste lucruri în cadrul USL, unde ne-am spus cuvântul fiecare", sublinia atunci liderul liberal.

Președintele PC, doar un subordonat al lui Victor Ponta

Crin Antonescu, președintele PNL, a mai afirmat, în cadrul aceleaşi conferință de presă de la Palatul Parlamentului că președintele Partidului Conservator este doar un subordonat al domnului Victor Ponta.


"Eu nu am fost niciodată într-o relație așa cum v-ați imaginat-o dumneavoastră, așa cum spun o sumedenie de jurnaliști propagandiști, ce mai sunt ei, au tot trâmbițat-o. Am avut o relație normală. Domnul Dan Voiculescu a fost o prezență destul de rară, cred că la două-trei ședințe ale Uniunii Social Liberale în tot acest interval de doi ani. Relațiile de facto și de iure au fost întreținute cu președintele acestui partid, domnul Daniel Constantin. (...) Președintele Partidului Conservator este doar un subordonat al domnului Victor Ponta și atunci este normal să discut cu domnul Victor Ponta", a spus Antonescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter