Politică

Alin Tișe acuză schimbarea politică a directorilor de spitale

Senatorul PDL de Cluj Alin Tișe îl acuză pe ministrul Sănătății că a premeditat înlocuirea directorilor de spitale pe criterii politice, sub pretextul sancționarii acumulării de arierate în sistemul medical.

Domnul Ministru Nicolăescu a stat și a gândit încă din primăvară o metodă de a schimba politic directorii de Spitale Județene, afirmă Alin Tișe. A trebuit să găsească o soluție care să se plieze pe cerințele sistemului, dar în spate să aibă o justificare politică. Și a născocit că, dacă spitalele cumulează datorii, arierate, trei luni consecutiv către furnizorii de bunuri şi servicii, directorii sunt demiși, explică Tișe.

„Epurările politice ale USL continuă, de la funcționari publici la directori de spitale. Românii trebuie să înțeleagă pericolul acestei guvernări pentru statul de drept și pentru cetățeni. În momentul în care Ministerul Sănătății subfinanțează spitalele, pentru că tocmai s-a redus bugetul sănătății, este evident că spitalele au arierate. Este o certitudine că spitalele merg rău de câțiva ani, din diverse motive: de la lipsa cadrelor medicale, lipsa aparaturii la lipsa finanțării. Toate au condus la cangrena din sistemul medical. Aceste arierate reprezintă doar o parte din vârful icebergului. În realitate, se ignoră problemele reale ale sistemului. Suntem curioși dacă ministrul Sănătății ar putea conduce un spital cand fondurile sunt tot mai puține. Oare câte arierate ar acumula?”, se întreabă Tișe.


Decizia prin care se demit directori care cunosc îndeaproape problemele spitalelor e o măsură ce dă dovadă de incompetență și lipsă de înțelegere a sistemului medical, mai crede senatorul. „Demisia ar fi singura soluție demnă și responsabilă. Însă, din păcate avem un ministru incompetent,  iresponsabil și fără onoare!”, concluzionează Alin Tișe.

Etichete: alin tise
Ultimele Stiri
abonare newsletter