Politică

Tişe: „Guvernul USL este agentul RMGC“

Senatorul democrat liberal, Alin Tişe, consideră că USL rezolvă problema RMGC „pe uşa din spate“, prin legea descentralizării, ca să nu piardă din electorat.

Acesta subliniază că prin proiectul  de lege al descentralizării, pe care Guvernul Ponta intenționează să își asume răspunderea, avizele de mediu și descărcarea arheologică, trec din subordinea Ministerului Mediului și Ministerului Culturii, în subordinea Consiliilor Județene, astfel încât se vor „spăla pe mâini“ cu luarea acestei decizii, după cum reiese din proiectul de lege al descentralizării. „USL vrea să rezolve problema RMGC prin ușa din spate, să nu piardă din electorat. Legea și Comisia privind exploatarea de la Roșia Montană au fost niște păcăleli pentru români, în stilul caracteristic. A reprezentat doar o modalitate de a trage de timp și a rezolva problema prin spate. Consiliul Județean va da avizul pentru începrea exploatării. Cei implicați în această comisie parlamentară sunt complici la această lucrare. Voi cere demisia lor“, a declarat senatorul Alin Tişe.   

Descentralizarea - epurare politică a 10.000 de angajaţi

Pe de altă parte, mai arată Tişe, descentralizarea USL înseamnă epurarea politică a 10.000 de funcționari publici, iar PDL va ataca la CCR  asumarea de răspundere pe această lege.


Senatorul democrat liberal aminteşte astfel că ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, declara că prin aplicarea legii privind stabilirea unor măsuri de descentralizare, 10% din funcționarii țării vor fi concediați. „România este victima unei guvernări iresponsabile. După cei 8.000 de funcționari publici dați afară prin OUG 77/2013, USL face din nou epurări politice. 10.000 de funcționari publici vor devini șomeri în scurt timp, adică un procent de 10% din sistemul administrativ. Prin legea descentralizării, autorităţile locale vor primi doar 50% din cheluielile necesare, iar Consiliile Judeţene vor fi nevoite să disponibilizeze oameni. Este un abuz faptul că se fac disponibilizări în masă, fără stabilirea unor criterii obiective. PDL va ataca asumarea de răspundere şi va depune moţiune pe legea descentralizării", a mai spus Tișe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter