Politică

Emil Boc: Guvernul este vinovat pentru taxele impuse românilor, nu FMI

Fostul premier, Emil Boc, a declarat miercuri că Guvernul actual nu are capacitatea să asigure creştere economică şi din acest motiv impune tot mai multe taxe cetăţenilor.

Emil Boc a numit Guvernul Ponta, Guvernul Taxelor. “Guvernul Taxelor care este Guvernul Ponta îşi bagă mâna până în cot în buzunarul cetăţenilor, dar din nefericire găseşte tot mai puţini bani în buzunarele oamenilor pentru că nu FMI este de vină pentru taxele Guvernului Ponta, ci Guvernul este vinovat pentru taxele pe care le impune românilor pentru că nu are capacitate să asigure creştere economică”, a spus fostul premier.

Fostul prim ministru este de părere că Guvernul Ponta nu va reuşi să ducă România la creştere economică nici anul viitor. “Este de un an şi jumătate la guvernare, va mai fi şi în 2014 şi nici anul viitor, după trei ani, nu va fi depăşit nivelul de creştere economică din 2011. Atunci veneam după an greu, 2010, cu cele mai dure măsuri de austeritate luate în România în ultimii ani şi am avut o creştere de 2,2%, iar 2012, 2013 şi 2014 nu va depăşi nici unul din aceşti ani creşterea economică din 2011. Şi asta spune tot despre interesul acestui Guvern de a fi preocupat de investiţii şi locuri de muncă. Dacă este un examen pe care l-a picat cu brio acest Guvern este cel al investiţiilor, locurilor de muncă şi a menţinerii şomajului la un nivel satisfăcător. Acest Guvern nu are bani pentru că nu susţine economia şi atunci mai pune o taxă”, a adăugat Emil Boc.

abonare newsletter