Politică

Tişe: „PDL spune nu superbaronizării ţării“

Senatorul democrat liberal Alin Tişe consideră că proiectul de descentralizare al USL se preocupă de situația șefilor de deconcentrate, „pentru că directorii de deconcentrate, numiți politic de USL vor fi reconfirmați de președinții de Consilii Județene“.

Tişe susţine că reprezentanţii USL au ajuns să-și destituie proprii directori de deconcentrate, proprii șefi puși politic tot de către ei pentru a fi reconfirmați eventual de președinții de Consilii Județene. „Se conturează un nou slogan al USL: La vremuri noi, tot noi, dacă partidul ne vrea! Proiectul de descentralizare se ocupă de situația șefilor de deconcentrate. Ce legătură are descentralizarea României cu situația juridică și de muncă a șefilor de deconcentrate? Noul proiect are un titlu explicit că directorii de deconcentrate vor fi destituiți, că li se vor înceta raporturile de muncă până când funcțiile vor fi repolitizate de către USL“, a declarat Tişe, în plenul Senatului.  

În opinia acestuia, descentralizarea ar trebui să se realizeze pe principii și nu pe oameni, iar fără reforma administrativă de jos în sus, e praf în ochii românilor! „PDL nu poate fi  de acord  cu asumarea de răspundere. PDL spune NU superbaronizării tării“, a mai spus Tişe.

abonare newsletter