Politică

PDL nu ar exclude PNL dintr-o construcţie de centru - dreapta

În condiţiile în care se vorbeşte tot mai des de iminenta destrămare a USL, unii democrat liberali consideră că PNL nu ar trebui să lipsească dintr-o viitoare construcţie de centru-dreapta. Oricum, subliniază aceştia, liberalii merg, la alegerile europarlamentare, separat de social democraţi.

Vicepreședintele PDL Cezar Preda a afirmat, la RFI, că nu ar exclude din construcția de centru-dreapta PNL, argumentând că oricum PNL va candida separat la alegerile europarlamentare.

„Eu n-aş exclude din construcţia de centru-dreapta sub nici o formă Partidul Naţional Liberal, eu nu l-aş exclude. Eu nu ştiu dacă acest USL va rezista până în mai 2014. Ei oricum candidează separat la alegerile europarlamentare, dar eu nu ştiu dacă acest USL mai are vreo dorinţă de a-l lăsa pe domnul Antonescu să fie candidat la Preşedinţie şi dacă nu cumva deja Partidul Social Democrat a luat decizia de a-şi nominaliza propriul candidat", a spus Cezar Preda, la RFI.


Preşedintele liberalilor de la Cluj, Horea Uioreanu, susţine, în schimb, că democrat liberalii nu trebuie să speculeze pornind de la alegerile europarlamentare, o colaborare cu aceştia pe viitor fiind exclusă din start.

„În afara unor declaraţii mai acide în ambele tabere, în USL nu există acţiuni concrete care să ducă la ruperea Uniunii. Eu aş exclude din start o colaborare cu democrat liberalii, noi suntem într-o alianţă şi aşa vor rămâne lucrurile şi în 2014. În ce priveşte europarlamentarele, am spus de la început că se va merge separat. Nu poţi face speculaţii pornind de la asta“, a declarat Horea Uioreanu. 

Etichete: cezar preda pnl pdl
Ultimele Stiri
abonare newsletter