Politică

Democrat-liberalii din regiunea N-V au votat ca Predoiu să fie candidatul PDL la prezidenţiale

Cătălin Predoiu a obţinut 77,31% din voturi la alegerile de sâmbătă din cadrul PDL, regiunea Nord-Vest, pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Gheorghe Falcă a adunat doar 22,68% din voturi.
Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României care s-au desfăşurat sâmbătă au votat aproximativ 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.
Potrivit Mediafax, Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.
În celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă. În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş - 82,61%, în Satu Mare - 84,18%, iar în Sălaj - 84,64%.
Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 - 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest.
Cei doi candidaţi PDL rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, iar joi în faţa celor din Bistriţa-Năsăud şi Cluj.
În perioada următoare vor vota şi democrat liberalii din celelalte regiuni ale ţării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter